«Videoton FC og Henning Berg har sammen blitt enige om å terminere kontrakten», skriver Videoeton i en pressemelding.

Beskjeden kommer nøyaktig én uke etter at Henning Bergs Videoeton tapte det som var en ren seriefinale mot Honved. Dermed ble det sølv i ligaen på Videoeton. I den nasjonale cupen røk klubben ut på et tidlig stadie.

– Det var skuffende at vi røk tidlig ut av cupen og resultatet i ligaen, når vi var så nær. Likevel er jeg fornøyd med utviklingen laget har vist, og at vi scoret flest mål og slapp inn minst, noe som normalt ville vært nok til å vinne ligatittelen, sier Henning Berg i pressemeldingen.

Sportsdirektør: – Skuffende sesong

Berg ble ansatt som hovedtrener i den ungarske klubben i mai i fjor, og han ledet laget i 33 ligakamper og tre cupkamper, samt seks oppgjør i Europa League.

– Denne sesongen har vært en skuffelse. Vi kommuniserte tydelig før sesongen at vi forventet at laget skulle vinne ligatittelen, i og med at spillerstallen er så sterk, sier Zoltan Kovacs, sportsdirektør i Videoeton, i en pressemelding.

– Vi takker Henning Berg for arbeidet han har lagt ned, men nå mener vi det er best å fortsette med noen andre, sier sportsdirektøren.

– Berg oppførte seg ryddig i forhandlingene om sluttpakke, og ut i fra situasjonen følte begge parter at det var best å skille lag. Vi kom til sammen enighet om at vi skulle gå hver våre veier, sier Kovacs.

Henning Berg har tidligere trent for Lyn og Lillestrøm i Norge, Blackburn i England og Legia Warszawa i Polen.