Test nedrykkskalkulatoren her!

Eirik Bakke (37) tar over som Sogndal-trener neste sesong, uavhengig av om klubben berger eliteseriekontrakten.

Han har naturlig nok begynt planleggingen for hvordan trenerteamet skal se ut.

En som er svært aktuell for en rolle som fysisk trener, er Helge Haugen (32), som er midtbanespiller i klubben. Det får BT bekreftet fra flere hold.

— Vi er i en dialog om min rolle for neste år, men jeg har ikke skrevet under på noe. Nå fokuserer jeg uansett på det som er igjen av sesongen, så får vi se hva det blir til etter det, sier Haugen.

Bakke: - Ingen kommentar

Han har spillerkontrakt med Sogndal ut neste år

— Jeg er i tenkeboksen, men det er vanskelig å si så mye mer nå. Uansett hva som blir rollen min, vil jeg være i Sogndal også i 2015, sier Haugen.

Haugen og Bakke var lagkamerater i Brann fra sistnevntes ankomst i 2006, til Haugen forsvant midtveis i gullsesongen året etter. Eirik Bakke er lite snakkesalig når han spørres om Haugens eventuelle fremtid i Sogndals støtteapparat.

— Jeg har ikke så lyst å kommentere dette nå. Vi konsenterer oss mest om avslutningen på denne sesongen, sier han.

Men Haugen legger ikke skjul på at han kan tenke seg å fortsette i fotballen når han er ferdig som spiller.

— Det å kunne jobbe med fotball, og få brukt erfaringen min derfra og utdannelsen som fysioterapeut, er noe jeg har hatt som mål, sier Haugen.

- Alt er opp til oss

Som mange vet, ligger Sogndal nesten like svett an som Brann i eliteserien. De to lagene har henholdsvis 24 og 23 poeng, på kvalifiseringsplass og direkte nedrykk. I nest siste runde møtes vestlandsrivalene på Stadion.

Fredag tapte Brann mot Sarpsborg 08, mens Sogndal gikk på en smell i Sandnes søndag.

— Det var ikke krise for oss, isolert sett. Det hadde vært gunstig med en seier, selvsagt, men vi har to hjemmekamper og én bortekamp igjen å redde oss på. Alt er fortsatt opp til oss selv, sier Helge Haugen om Sogndals situasjon.