Brann og Tromsø er enige om overgangssummen, og Helge Haugen har i dag signert en avtale med Tromsø Idrettslag på tre og et halvt år.

– Det er med tungt hjerte jeg forlater Bergen og Brann. Jeg vil ikke klage på tiden jeg har hatt i klubben, for det er Mons Ivar Mjelde (trener) og Espen Steffensen (assisterende trener) som har gjort meg til den spilleren jeg er, sier Haugen.

Likevel legger ikke Haugen skjul på at det er manglende tillit og spilletid som gjør at han nå reiser.

– Jeg har fått spilt for lite i vår, og jeg føler ikke at jeg er en av dem det skal satses på som en viktig del av laget.

Løpsmaskinen som erstatter Patrice Bernier, som har gått til Kaiserlslautern på TILs midtbane, kan få sin debut for "Gutan" mot Vålerenga 23. juli.

Publikumshelten ble hyllet både av tilskuerne og trener Mons Ivar Mjelde da han omsider fikk spilletid fra start mot nettopp Tromsø søndag.

Likevel forlater nå Åsane-gutten Stadion og vender nesen nordover.

— Helge vil spille for en klubb der han får mer spilletid. Det er et ønske vi respekterer, og derfor har vi sagt oss villig til å la ham gå, sier Roald Bruun-Hanssen, sportslig leder i Brann, til Brann.no.

Haugen sier i en kommentar i pressemeldingen at han er glad for at avgjørelsen er tatt, og ser frem til å bidra for sin nye klubb.

Helge Haugen debuterte for Brann i mai 2002 og har i løpet av fem år spilt 129 obligatoriske kamper og scoret fem mål.

Hans beste sesong var i 2006, da han var fast på Brann-laget som inntok teten i serien. Da Haugen ble vraket på høsten, mistet Brann grepet om gullet.

Også i 2004-sesongen imponerte Haugen. Han scoret vinnermålet da Brann kom tilbake fra 0-2 og vant 3-2 over Bryne i kvartfinalen i cupen. Bergenseren var god også i finalen og han scoret det målet han er mest stolt av mot Malmö FF i Royal League i sesongens siste kamp.