Fredrik Haugen (18) ble tirsdag ettermiddag presentert som Brann-spiller på en pressekonferanse på Stadion. Spilleren og klubben er enige om en personlig avtale. På seansen var også, initiativtakerne og de som har bidratt finansielt, Softball til stede.

— Jeg er stolt av å være den første spilleren som blir kjøpt av Softball. At supporterne vil ha meg, ser jeg på som en ære, sier Fredrik Haugen.

Marit Voldsæter innrømmer at det blir vanskelig å bue på forsterkningen de selv har plukket ut.

— Hehe. Nei, det går jo ikke. Nå skal han bare bøtte inn mål for oss, sier en av Softball-gründerne.

Brann-debut om fire uker?

Midtbanespilleren skriver nå under på en kontrakt som gjør ham til Brann-spiller ut 2013. Han kan få sin Brann-debut allerede neste måned, eller så leies han ut til Løv-Ham resten av denne sesongen.

- Vi skal bruke august til å vurdere dette. Det er flere årsaker til det, blant annet tabellsituasjonen til begge klubbene og hva som er det beste for Fredrik. En ting er sikkert, blir han tatt inn, skal han spille, konstaterer operativ leder Roald Bruun-Hanssen.

Han må også ta en varetelling i slutten av måneden. Midtbanespillerne Eirik Bakke, Cato Guntveit, Gylfi Einarsson, Petter Vaagan Moen og Jan Gunnar Sollis kontrakter går ut etter sesongen. Skulle noen av disse forsvinne, kan det være duket for Haugen i rødt denne høsten. Samtidig vil ikke rødtrøyene svekke sin lillebror i divisjonen under, i fare for at Løv-Ham rykker ned.

Hovedpersonen mener han er god nok for eliteserien.

- Ja. Presset er jeg ikke noe redd for. Jeg har tro på mine egne ferdigheter og vet jeg kommer til å klare meg, forteller Haugen.

Kan møtes i kvalifisering

Et ironisk moment ble dratt opp på pressekonferansen. Hva hvis Brann og Løv-Ham møtes i kvalifisering senere i høst?

— Hehe. Vi tenker ikke på opprykk i Løv-Ham. Og jeg mener Brann er altfor gode til å rykke ned, smiler Branns nysignering, som uansett ikke kunne spilt en slik kamp siden han er Brann-eiendom.

- Det hadde du ikke fått lov til heller, supplerer fotballinvestor Voldsæter.

Hun og kompanjongene Marius Larsen og Frode Hellebø er nå historiske. For første gang kjøper supporterne en spiller til klubben i sitt hjerte. I hvert fall i Norge, har dette aldri skjedd før.

— En historisk overgang. Vi supportere har fulgt med Fredrik lenge. Dette er et godt valg for Brann, sier Hellebø.

- Et bergensk, positivt samrøre. Vi er svært takknemlig for drahjelpen fra Softball. Fredrik er en spiller som allerede har over 40 kamper i 1.divisjon. I tillegg har han scoret en del lekre mål, forklarer Roald Bruun-Hanssen.

Kevin Dure er også en del av avtalen mellom Brann og Løv-Ham. Etter det bt.no erfarer, ligger pakkeprisen på 500 000. Men klubben har ikke blitt enig med Dure ennå. I følge Bruun-Hanssen, har ferieavvikling, kamper og ulike landslagsopphold forsinket den prosessen.

Se de fem målene Fredrik Haugen har scoret denne sesongen:

Se Fredrik Haugens scoringer