MOLDE: Fredag spilte høyrebacken sin aller første kamp for MFK etter overgangen fra Haugesund. 25-åringen spilte da samfulle 90 minutter i treningskampen mot KBK som endte 2–2.

Han har bare rukket å trene to-tre ganger med sin nye klubb etter at overgangen ble bekreftet for en drøy uke siden.

– Det var deilig å komme i gang. Jeg ville egentlig bare spille så fort som mulig. Det har vært et lite vakuum etter at jeg ble Molde-spiller. Det har blitt litt fram og tilbake mellom Molde og Haugesund for å fikse diverse. Derfor var det deilig å spille 90 minutter nå. Kroppen føles fin, sier Kristoffer Haraldseid til Rbnett i spillertunnelen på Aker stadion etter kampen.

Store ambisjoner

På veggene henger bilder av gull-lagene til Molde, med tre seriemesterskap og to cupgull siden 2011. Og det var nettopp dette som trigget Haraldseid til å komme til Molde. Han er her for å vinne gull.

– Ja, hvorfor skal vi ikke gjøre det? Det er derfor vi spiller fotball, for å kunne vinne noe med supporterne våre. Vi har i alle fall et bra lag nå. Jeg har definitivt komme for å vinne noe. Jeg er her for å ta gull og kjempe om titler. Da tror jeg Molde er en fin klubb å være i for å oppnå det. Det er deilig bare å gå rundt i gangene her og se på veggpryden. Det trigger meg veldig å kunne være med på noe sånt, mener Haraldseid og skuer bort på bildet av spillerne som vant cupfinalen i 2014.

Kristoffer Haraldseid skuer bort på bildet av norgesmesterne fra 2014 mens han intervjues av Rbnett.
Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det var vel et ganske enkelt valg da Molde kom på banen. Jeg følte at dette var riktig tidspunkt. Jeg har vært i FKH i ti år og hatt det veldig fint. Men jeg følte meg klar for nye utfordringer og ønsker å ta nye steg som spiller. Det blir artig å komme litt ut av komfortsonen. Det kjentes veldig rett da Molde kom på banen. Det er en flott klubb med en fin historie. De har ambisjoner som matcher mine. Jeg tror dette blir veldig bra, sier han.

– Hva skal til for å ta gull?

– Det handler om å jobbe knallhardt hver eneste dag. Det er lett å snakke om det. Vi har en ekstremt bra tropp med gode spillere. Det er mange om beinet og stor konkurranse om plassene på laget. Først og fremst må vi trene godt. Når det er på plass, kan vi drive hverandre framover. Da er jeg sikker på at det er nok kvalitet i troppen til å kjempe om gull. Men vi er nødt til å gjøre jobben, ikke bare snakke om det. Etter en god vinter, skal vi bli veldig farlige til sesongstart, sier Haraldseid.

Gamletreneren til erkerivalen

Den argeste rivalen til å vinne de norske trofeene i 2019 er nok utvilsomt Rosenborg. De ansatte nylig Haraldseids tidligere trenere. Nå er det Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland som skal prøve å ta trønderne til å ta nye steg.

– Det er jo en trigger i seg selv at de er der, sier Haraldseid og ler.

– Det blir spennende. Uten at vi skal ha for mye fokus på dem, så blir det artig å møte Eirik og Karl Oskar. Det blir en spennende duell, selv om det trolig kommer til å stå mellom flere lag enn bare Molde og Rosenborg. Jeg tror det kan bli en veldig kul sesong i år, fortsetter han.

Interesse over tid

Molde har også tidligere vist interesse for backen med flere aldersbestemte landskamper, blant annet med Molde-spillerne Kristoffer Haugen, Fredrik Aursnes og Eirik Hestad.

– Molde har vært på meg før også, men da har det kanskje ikke føltes like riktig som det gjorde nå. Jeg vet at det har vært interesse, men jeg er usikker på hvor konkret det har vært. Det er uansett godt å vite at Molde har fulgt meg lenge. Det betyr at de har tro på meg, sier han.

Kristoffer Haraldseid (t.v.) og Martin Bjørnbak spilte sammen i Haugesund. Nå er de lagkamerater i Molde.
Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde-trener Erling Moe er glad for å ha Haraldseid i troppen.

– Vi var litt tynne på høyrebacken. Vi hadde i utgangspunktet bare Christoffer Remmer der. Han har en kontrakt som går ut 1. juli. Derfor var det hensiktsmessig for oss at Haraldseid kom hit, sier Moe.

Kristoffer Haraldseid har signert kontrakt med MFK ut 2022-sesongen.

Samme navn

Mange har lagt merke til en litt snodig fellesnevner hos Moldes backer. Alle har nemlig en variant av samme navn: Christoffer Remmer, Christopher Telo, Kristoffer Haugen og Kristoffer Haraldseid.

Derfor har klubbens nysignering allerede fått seg nytt kallenavn.

– Det er kanskje derfor på grunn av navnet at de hentet meg. Det blir litt «Kriss» og «Haraldseid». Men det går faktisk mest i «Harald» allerede. Det har jeg aldri hørt før. Men det får vel bare bli sånn, sier «Harald» og ler.