Hamilton er spillende trener i Glenavon, som mangler flere sentrale spillere denne uka. MFK-leiren har fått vite at to mann er bortreist på ferie. Ifølge Nettavisen er den tidligere landslagsspilleren Sammy Clingan på bryllupsreise.

Glenavon er et lag bestående av amatører som møter MFK hjemme på Mourneview Park i 1. kvalifiseringsrunde. Noen av spillerne har lønn fra klubben, men samtlige har full jobb ved siden av fotballen. Klubbens totale budsjett skal være på fire-fem millioner kroner i året.

Gary Hamilton, til høyre, i duell med AIKs Daniel Tjernström i en kvalifiseringskamp til UEFA-cupen i 2007. Den gang spilte tidligere Blackburn-spiss Hamilton for nord-irske Glentoran.
ANDREAS HILLERGREN / Bildbyrån

Raufoss-fortid

Gary Hamilton spilte for Raufoss i to måneder i 2001, et låneopphold som ble ordnet av Henning Berg, som da var involvert i satsinga til Raufoss som jaktet opprykk fra 1. divisjon. Spissen var Blackburn-spiller sammen med Henning Berg og fikk tre sesonger i klubben: Fra 1997 til 2000.

Glenavon ligger i Lurgan, 29 kilometer sørvest for Belfast. Laget vant 5-0 i sin siste treningskamp, borte mot PSNI søndag.

Serien starter hjemme mot Linfield 4. august.

Tredjeplass

Glenavon endte på tredjeplass i Northern Irish Premiership sist sesong. Laget var 22 poeng bak serievinner Crusaders og 20 poeng bak Coleraine på andreplass.

Mourneview Park ble bygd i 1895 og rommer 4160 tilskuere, men det er ikke ventet mange hjemmesupportere til kveldens kamp mot Molde, som har kampstart klokka 20.45 norsk tid. Årsaken er kollisjonen med Englands VM-semifinale mot Kroatia som starter klokka 20 norsk tid.

I tillegg er mange opptatt med forberedelsene til The Twelfth, en protestantisk feiring av revolusjonen i 1688 som markeres 12. juli og starter ved midnatt.