Molde – Kristiansund 2–2

MOLDE: Det tok ikke mer enn 20 sekunder i fredagens treningskamp før hurtigtoget viste hvorfor han er hentet til Molde. Knudtzon fikk ballen i bakrom, slo ballen inn i feltet til Martin Ellingsen – som imidlertid sleivet ballen høyt over mål.

Et lite kvarter ut i kampen kom han to ganger alene med keeper på under et minutt. På andre forsøk satt ballen i mål, og 30-åringen hadde satt inn sin første scoring for MFK etter overgangen fra Lillestrøm i vinter.

– Det var veldig godt. Det var fint å få en god start med scoring. Det er fint å starte med en god opplevelse, sier Knudtzon som er ekstra glad for at han fikk scoring i sin debutkamp.

– Jeg skal ikke lyve, det var godt å få en tidlig scoring. Da slipper man å stresse fremover. Kroppen har ikke helt vært i hundre, og er fortsatt ikke helt der den skal være. Det har ikke vært så mye fotball så langt. Det kjentes på pusten utover i kampen. Men det er sånn som kommer, sier han videre til Rbnett.

Nok med én omgang

For det ble med én omgang for Knudtzon, som ble igjen i garderoben etter pause. Da hadde han likevel vist seg frem ved flere anledninger og det er ingen tvil om at den lynraske angriperen kan få en viktig rolle i årets Molde-lag.

– Én omgang var mer enn nok. Det har vært få fulle fotballøkter for min del. Det har vært mye alternativ trening og litt kortere treninger. Jeg har bare hatt 3–4 fulle økter med laget. Derfor var det godt å få en omgang nå. Det er fortsatt litt å gå på. Det er noe smårusk i låret som plager meg litt. Men det går fremover, sier Knudtzon.

Molde var meget gode i den første omgangen mot KBK og både kunne og burde ledet med 3–4 mål etter den første omgangen.

Erling Knudtzon (t.v.) og Christoffer Aasbak i duell.
Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Scoringer av nevnte Knudtzon, Aliou Coly og Leke James sørget imidlertid for at det «bare» sto 2–1 til Molde etter de første 45 minuttene.

– Periodevis var det mye bra. Vi burde scoret flere mål i første omgang. Men det var bra offensivt spill i perioder. Det var litt unødvendig å slippe inn de to dødballmålene. I første omgang har ikke Kristiansund mye å by på heller, så vi burde ledet mer til pause, sier Knudtzon.

Like før pause ble han snytt for sin andre scoring da Mattias Moström kom alene med keeper. Svensken kunne servert ballen til Knudtzon, som hadde åpent mål. Men Moström valgte feil løsning og KBK fikk avverget.

– Jeg burde nok hatt den, men det hadde blitt for mye med to scoringer i første kamp. Han får heller gi meg ballen når det blir seriekamp. Da er det greit, sier Knudtzon med et lurt smil.

Trivdes i rollen

Han spilte på Moldes høyrekant og stakk flere ganger inn i bakrom. På høyreback spilte en annen nysignering, Kristoffer Haraldseid, mens Martin Bjørnbak var høyre midtstopper. Det var altså en splitter ny høyreside som startet kampen for MFK.

– Det var artig å spille der. Det er en rolle som passer meg fint. Jeg får brukt mye av det jeg er god på. Jeg vil gi meg selv ok pluss. En sterk firer på terningen, sier Knudtzon og ler.

I andre omgang scoret Kristiansund sitt andre mål på hjørnespark ved Henrik Gjesdal. Dermed endte treningskampen på Aker Stadion 2–2.

Moldes lag: Andreas Linde (Mathias Eriksen Ranmark fra 46.) – Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Haugen – Fredrik Aursnes, Stian Rode Gregersen (Martin Ove Roseth fra 34.), Martin Ellingsen (Emil Varhaugvik Breivik fra 75.) – Erling Knudtzon (Christoffer Remmer fra 46.), Leke James, Mattias Moström (Daniel Chima Chukwu fra 61.).