Sandviken–Medkila 3–0 (2–0)

Med 3–0 hjemme mot Medkila ble det en god start for June Hammersland. Hun fikk endelig en hel kamp for Sandviken etter comebacket for klubben.

Etter fødselen i september 2014 bestemte Hammersland seg for å legge toppserieskoene på hyllen. Men lysten etter å komme tilbake var stor, og etter små innhopp, kunne hun endelig bidra med rutinen sin i en hel kamp.

— Jeg har vært klar lenge jeg. Det er veldig godt å være tilbake, det er det jeg spiller for, sier en fornøyd Hammersland etter kampslutt.

Ønsker å bidra med rutine

Hun har bygget seg sakte, men sikkert opp til toppseriespill. Først i Fana, og etterpå i Åsane. Nå håper hun på mye spilletid, og at hun kan bidra med rutinen sin.

— Ja, det håper jeg, det er i hvert fall det som er målet mitt, sier hun.

For trener Øyvind Nordtveit er det godt å ha rutinert Hammersland tilbake fra start.

— Hun gjør en kjempegod kamp i dag, og kommer inn med rutine. Hun er spiller som vi helt sikkert får mye nytte av fremover, sier treneren.

Har fått et mer voksent lag

Selv er midtstopperen fornøyd med å kunne bidra, men tror hun selv har mye å hente av de andre spillerne.

— Ja, jeg kan nok bidra, men de kan også hjelpe meg. Som jeg sa til Spord og Bakke, at når man først får spille igjen, er det utrolig godt å ha sånne trygge og gode spillere rundt seg. Det hjelper, og vi spiller hverandre gode.

Gjestene ble et enkelt bytte for Sandviken, og Nordtveit mener aldersforskjellen var tydelig på banen.

— Litt av hemmeligheten i år er at vi har fått et eldre lag enn vi noen gang har hatt. Mer rutine, og jeg tror det er veldig positivt. I dag kan vi se forskjellen på Medkila som er veldig unge, og oss med flere eldre spillere, sier han.

Må stå over neste kamp

Treneren gjorde flere forandringer på laget. En av de var å flytte Åsne Takle Eide lenger opp i banen, og det ga resultater med en gang.

Etter bare 12 minutter kom hun seg gjennom på høyrekanten, og selv om det kunne ligne et innlegg, gikk skuddet i bue over keeperen til Medkila–som sto litt langt ute.

Og midtbanen til Sandviken fortsatte å imponere. Det neste målet noterte Sunniva Lillestøl seg for. Før venstrekanten Karoline Bakke satt det siste målet.

— Det var deilig å endelig score, jeg føler den har lagt og ventet lenge, sier Bakke og legger til

— Vi er folk som kan skyte på midtbanen, så vi er en målfarlig gjeng der ute.

Den ivrige kantspilleren punkterte først kampen etter 63 minutter, før hun fikk sesongens tredje gule kort, og må stå over neste seriekamp. Et kort hun helst ikke skulle hatt. Dommeren blåste for offside, og Bakke sendte skuddet i mål etter fløyten hadde gått.

— Jeg hadde ladet foten for lengst, og hadde allerede bestemt meg for å skyte når dommeren blåste. Om det var dumt av meg eller dommeren, det vet jeg ikke. Men jeg gjør det ikke for å være usportslig, så det er kjedelig å få det kortet.