BRANN STADION (bt.no): Håkon Lorentzen er to ting som er uvanlig å kombinere: ungdomsskoleelev og A-lagsspiller for Brann.

Et par minutter før slutt fikk han sjansen: 15-åringen fra Krohnegården ble vinket bort til benken og fikk beskjed om å ta av seg oppvarmingstøyet. Så ble han byttet inn for Erik Huseklepp, til en ekstremt tidlig eliteseriedebut.

— Dette var helt sinnssykt. Det er helt uvirkelig. Jeg fikk frysninger da jeg gikk på banen, gliser Lorentzen etterpå.

Det er ikke vanskelig å forstå de uttalelsene. Guttungen går fortsatt på ungdomsskolen. Han har eksamen til uken, og håper å komme opp i engelsk. Å beherske det språket kan jo vise seg lurt for en fotballspiller ...

Erik Huseklepp måtte bare smile av å bli erstattet av en spiller som er 13 år yngre enn ham selv.

— Det må ha vært utrolig gøy for ham, det kriblet nok litt ekstra for ham. Gøy at han fikk noen minutter, sier han.

Lorentzen bekrefter at kriblefølelsen var der:

  • Ja, da jeg fikk vite at jeg skulle spille, på onsdag. Jeg ble spurt om å komme på A-lagstrening, men tenkte ikke at jeg ville få sjansen i denne kampen.

Jubelbruset da han kom inn, var et av kampens høyeste – og det sier en del når Brann-kvelden var så god som den var.

  • Det var helt fantastisk. Skikkelig stort. Jeg fikk vel bare være borti ballen én gang, men det var veldig gøy å spille, sier Lorentzen.

Egentlig er det 2. divisjonsnivået han skal tilpasse seg i år. Mandag, i en av sine første Brann 2-kamper, ble han matchvinner mot FK Fyllingsdalen, med en fin scoring på tampen.

Stort bedre kan ikke en fotballuke bli for en 15-åring.

PS! Lorentzen er – nær sagt utrolig nok – ikke eliteseriens yngste debutant. Det ble Sandnes Ulfs Zymer Bytyqi i fjor, han var 15 år og 261 dager, mot Lorentzens 15 år og 280 dager. Til alt overmål var ikke Lorentzen en gang denne rundens yngste spiller: Moldes Sander Svendsen debuterte nemlig også torsdag – og er født fire dager etter Lorentzen.