I Stord Sportssenter spiller nemlig hjemmelaget og Bækkelaget første semifinale i sluttspillet klokken 20 i kveld, to timer etter avspark mellom Stord og Brann. Opprinnelig var håndballkampen satt opp en time tidligere, noe som ville vært helt håpløst å forholde seg til. Men daglig leder i Stord HK, Bjørn Lindgård, ser fremdeles skjær i sjøen.

— Det aller viktigste var å få utsatt vår egen kamp en time. Det klarte vi. Men skulle så skje at fotballen går til ekstraomganger, vil de holde på ytterligere 30–40 minutter på utsiden av hallen. Det vil utvilsomt gå utover oss som holder til inne. Færre vil komme inn og se håndball, resonnerer Lindgård.

Han satser på en vinner etter 90 minutter på naturgresset på Stord Stadion, og lokker med halv pris for dem som fristes av å gå direkte fra fotball til håndball.

- Vil strekke oss langt

— Har de en fotballbillett i hånden, blir det avslag. Vi vil strekke oss langt for å lokke folk innendørs. Her er det også garantert fritt for regn og vind.

To attraktive begivenheter så tett innpå hverandre synes uansett å være ugunstig for arrangørene i Sunnhordland. Veien opp til idrettsarenaene på Vikahaugane vil bli stengt. Bare nødvendig transport slipper inn, ifølge Stord Fotballs daglige leder Harald Kristiansen. Folk må finne alternative parkeringsplasser.

Og to arrangementer kan fort bli én for mye for den vanlige tribunegjenger. Fotball eller håndball – ikke begge deler. Og hadde alt gått etter opprinnelige planer, ville også den tradisjonsrike Fredsstafetten rundt Stord Stadion vært arrangert onsdag. Friidrettsfolket har dog måttet vike, og flytter sitt arrangement til torsdag.

Også Norges Håndballforbund og TV 2 har måttet endre sine planer.

— Det stemmer. NHF, TV 2 og Norsk Topphåndball (NTH) har hatt flere samtaler for å finne en mest mulig gunstig løsning, bekrefter NTHs daglige leder Hein Barthold.

— TV 2 har gått med på å skyve semifinalekampene til Stord og FyllingenBergen en time frem i tid. Det innebærer at også Håndballextra på deres sportskanal utsettes med en time, sier Barthold.

Verken Bækkelaget eller Elverum rekker noe kveldsfly tilbake til Østlandet i kveld. Hovedstadslaget legger seg inn på hotell i Haugesund, mens Elverum-troppen trolig setter seg på bussen direkte etter kampslutt i Framohallen. Fulle hoteller i Bergen sørger for det.

— Vi er blitt vant til at Fyllingen flytter kampene sine, så jeg er ikke overrasket, sier Elverum-trener Christian Berge om den saken.

FØLG KAMPEN MED DODDO HER: