ODD-BRANN 1-3

21.: Odds Olivier Occéan misset en gedigen sjanse etter et knapt kvarter, litt senere var det Branns tur til å brenne en enorm mulighet. Fredrik Haugen var mannen bak kontringen. Han vant ballen på midten og med hjelp av litt flaks sendte han den videre til Daniel Braaten som stormet mot Odd-målet. Kraftvingen gjorde alt rett, ventet til han var tett på forsvareren før han dyttet ballen perfekt til siden til Jakob Orlov. Brann-fansen i motsatt ende av Skagerak Arena ventet bare på at svensken skulle trille ballen i hjørnet, men i stedet valgte Orlov å brenne til som han sjelden har gjort tidligere. Ballen forsvant over mål og kan sikkert plukkes opp i Porsgrunn på vei hjem.

Her jubler Brann-spillerne over en scoring under 3-1-seieren over Odd.
NTB SCANPIX

44.: Odd borte er en av de vanskeligste oppgavene i norsk fotball, og Brann har opplevd å være smågutter på denne arenaen tidligere. Men i denne førsteomgangen var bergenserne det giftigste laget. Kort tid før pause slurvet Deyver Vega bort en kjempemulighet han skapte på egen hånd, men i etterkant av corneren som fulgte, skulle det endelig skje: Kristoffer Barmen fant Sivert Heltne Nilsen på høyresiden, og sunnmøringen løftet ballen inn i feltet. Der hadde Brann-kaptein Vadim Demidov revet seg løs, og med et pent hodestøt lurte han ballen inn ved bakerste stolpe. Perfekt avslutning på omgangen for Brann. 16-åring klar for Branns A-stall: — Jeg ble ganske glad.

80.: Også andre omgang forløp lenge slik Brann hadde ønsket seg. Odd virket forholdsvis tamme, slet med å spille seg til scoringsmuligheter. Nå og da fikk Brann store rom å kontre i, men slurvete pasninger gjorde at de ikke klarte å skape noe av det. I stedet kom hjemmescoringen med ti minutter igjen. Joakim Våge Nilsen skrudde et hjørnespark inn fra høyre, og inne i feltet var Olivier Occéan den sterkeste. Odd-angriperen rev seg løs og headet inn 1–1 bak Leciejewski.

Brann fortsetter å handle på Costa Rica. Det er én mann hovedgrunnen til.

88.: Rett etter utlikningen var det Odd som var på offensiven og nær ved å score en gang til. Men Brann nektet å gi seg, og kjempet seg inn igjen i kampen. To minutter før full tid fikk Huseklepp ballen i hjemmelagets felt, men ble i første omgang stoppet av Joakim Våge Nilsen. Men ballen havnet rett i beina på Fredrik Haugen, som klinket til med vristen på direkten. Ballen føk inn bak Sondre Rossbach, og dermed var Brann tilbake i en oppsiktsvekkende ledelse. Like før 1-2-målet skulle Haugen til og med byttes ut. Kristoffer Barmens skade gjorde imidlertid at Haugen fikk fullføre kampen. To minutter punkterte Haugen kampen med en tilsvarende avslutning – etter pent forarbeid fra innbytter Erik Huseklepp som hadde stormet fritt over hele Odds banehalvdel med ballen.