BRANN - SANDEFJORD 5–0

BRANN STADION (BT): Sjelden har Brann-trener Lars Arne Nilsen rost en spiller mer enn han roste Jakob Orlov etter seieren mot Molde. Innsatsen han la ned i den andre omgangen mot romsdalingene ble belønnet med en plass i førsteelleveren 16. mai. Svensken takket for tilliten med å være banens gigant.

Allerede etter fem minutter la han opp til Kristoffer Barmen, som startet festforestillingen mot Sandefjord da han scoret 1–0. Mot slutten av omgangen scoret Orlov selv Branns tredje mål, før han minuttet senere var nest sist på det fjerde.

Dermed står 31-åringen oppført med to scoringer og to målgivende pasninger på sine tre siste omganger. Det gir ham seks målpoeng totalt. Bare Stabæks Ohi Omoijuanfo og Sarpsborgs Patrick Mortensen har flere i Eliteserien.

– Orlov er i form, konstaterer trener Nilsen.

I FORM: Jakob Orlov scoret ett og la opp til to mål mot Sandefjord.
Tor Høvik

Ydmyk

Orlov er ikke akkurat kjent for å bruke store ord om seg selv. Etter å ha scoret snakker han som regel om laginnsatsen, og virker nesten brydd når han blir spurt om egen innsats.

16. mai var intet unntak. Etter å ha vært involvert i tre mål foran fulle tribuner, oppsummerte svensken sin egen prestasjon slik:

– Jeg går på mange løp, og da er det lett å score når man har gode medspillere rundt seg.

– Men du er enig i at du spilte en god kamp?

– Ja, det er jeg, men det kommer ikke av seg selv. Vi er mange som er gode sammen, og det gir muligheter for meg, sier han.

Ble vraket

Treneren er ikke like tilbakeholden på godordene. Han er imponert over det svensken har vist i de to siste kampene.

– Jakob er utrolig god defensivt og løper mye. Jeg ber ham om å ikke løpe seg helt tom, for det er kamp om noen dager. I tillegg har han har mål og assist. Det er veldig bra, sier Nilsen.

Etter å ha benyttet Orlov fra start i to av de tre første seriekampene, valgte han å gi Torgeir Børven muligheten mot Haugesund. Spissen fra Hardanger scoret to, og ble førstevalget i kampene som fulgte.

Orlov fikk en ny sjanse mot Rosenborg, men gikk målløs av banen. Dermed var han tilbake på benken mot Molde.

– Trigget det ham å bli satt ut?

– Jeg vet ikke. Han er profesjonell. Det er konkurranse der, og leverer du ikke kan du fort havne på benken eller tribunen for den del. Det et tøft der fremme. Der er kanskje der konkurransen er størst, sier Nilsen.

Konkurranse om spissplassen

Orlov mener konkurransen gjør ham skjerpet.

– Vi vet at det er konkurranse om plassene, men det gjør alle bedre. Vi må bygge opp en vinnerkultur i klubben, så om man er på benken må fokuset være at man skal gjøre det bra når man får sjansen. Det er slik det skal være, sier han.

– Ble du trigget av å bli plassert på benken?

– Ja, men det blir jo alle. Alle legger jo press på seg selv, sier Orlov, som hevder at han ikke merker noe til all rosen han har fått i det siste.

– Jeg pleier ikke å lese så mye om meg selv. Jeg prøver å bidra med det jeg kan, og har fokus på det, sier svensken.

– Viktig scoring

Før kampen advarte Lars Arne Nilsen mot at kampen mot Sandefjord kunne bli en tålmodighetsprøve. Han så for seg et scenario der gjestene kom til å ligge lavt og gjøre det vanskelig for Brann.

Vanskelig ble det aldri. Allerede etter fem minutter fant Brann, noe heldig, en vei gjennom Sandefjord-forsvaret, og spolerte bortelagets planer.

– Sandefjord har vært gode defensivt, så vi visste at det ville være viktig å få en tidlig scoring, sier Orlov.

Han fikk ballen servert av Sandefjord-stopper Abdoulaye Seck, og kunne spille Kristoffer Barmen på blank kasse.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, egentlig. Plutselig hadde jeg ballen i beina. Jeg fikk ikke mulighet til å avslutte selv, men jeg så at Barmen var ledig. Han satte den i mål, så det var fint, forklarer Orlov, og oppsummerer kampen:

– Jeg synes at vi var gode i angrep resten av omgangen. Vi burde kanskje ha scoret noen mål til i annen omgang, men den var litt mer avslappet og kontrollert. Det var en god kamp.