Klubbledelse og lagvenninner har forsøkt å overtale henne til å fortsette. Men nå har den tidligere landslagsspissen fra Alversund tatt det endelige valget.

— Det har vært for hektisk, med skole fra 8 til 16, en tur hjemom, og så løpe til trening. For å holde på slik må man ha overskudd på begge fronter. Det har jeg ikke lenger, sier Fosse Sæthre.

Nå venter et hardt siste halvår av tannlegestudiet.

— Det viktigste for meg er å få gjort ferdig utdannelsen, og deretter få meg jobb. Jeg har lyst til å gjøre ting ordentlig, og da velger jeg å droppe fotballen.

Ingrid Camilla utmerket seg tidlig som en meget lovende fotballspiller. I oppveksten var hun fullt på høyde, ja faktisk bedre, enn de aller fleste guttene.

Hun startet i Nordhordland Ballklubb (NBK) som seksåring, der hun spilte på lag med gutter i nærmere ti år.

— På den tiden var det ikke noe jentelag. Heldigvis fikk jeg spille med guttene. Det tror jeg har hjulpet meg veldig. Både på det fysiske plan, og det alltid å å ha noe å strekke seg etter, sier 28-åringen.

Landslag og profftilbud

Ingrid Camilla ble fort en av de mest sentrale spillerne på Bjørnar, som laget het den gang. Solid spill og en pen scoringskonto førte henne inn på landslaget som 20-åring.

Høsten 2003 fortalte hun landslagsledelsen at hun ikke lenger ville være med. Hun ville heller prioritere tannlegestudier, med mye obligatorisk fremmøte.

Profftilbud fra engelske Fulham hadde hun også, etter at Gaute Haugenes hadde overtatt laget. Men Ingrid Camilla valgte å bli i Norge. Hun ville prioritere studier samt nærheten til familie og venner.

— Dessuten kom Odd Einar Fossum til Arna-Bjørnar, og han overtalte meg til å bli. Fulham hadde vært et eventyr og egentlig en drøm som gikk i oppfyllelse. Men jeg angrer overhodet ikke. Jeg fikk mye igjen for å bli. Fossum ga meg mye ansvar, og jeg har utviklet meg mye både som spiller og menneske.

Slutte med fotballen hadde hun kanskje gjort tidligere, hadde det ikke vært for at Arna-Bjørnar rykket ned.

— Da kunne jeg nesten ikke stikke. Jeg måtte være med og få laget opp igjen. Nå føler jeg at jeg kan gi meg med god samvittighet, sier hun.

- Har gitt meg mye

Arna-Bjørnar rykket opp. Og sammen med stjerneskuddet Elise Thorsnes dannet Fosse Sæthre en fryktet angrepsduo.

Faktisk så fryktet at begge Arna-spissene kom med på årets lag, som blir stemt frem av spillerne i eliteserien.

— Det var overraskende, og noe jeg setter stor pris på. Da jeg i 2003 ble kåret til årets spiller, kom det noen tårer i øyekroken. Her er det de andre spillerne i serien som stemmer, og da betyr det ekstra mye, synes Ingrid Camilla.

28-åringen sier at hun langt ifra har fått fotballen «opp i halsen». Og hun mener idretten har gitt henne mye.

— Følelsen av å være god i noe er utrolig bra. Det samme er det å være en del av en gruppe, yte noe for hverandre og oppnå resultater sammen.

— Dessuten har jeg fått reise mye, sett mange land og møtt mange mennesker. Som kaptein har jeg lært mye om samarbeid. Det håper jeg å ta med meg ut i arbeidslivet, sier Fosse Sæthre.

Også Anne Bugge-Paulsen og Henriette Lund legger opp.

fakta

Ingrid Camilla Fosse Sæthre

Født: 19. januar 1978

Fra: Alversund i Lindås

Klubb: Arna-Bjørnar

Tidligere klubber: Nordhordland Ballklubb, Hovding

Aktuell: Slutter med fotball på toppnivå.