MOLDE: Tobias H. Svendsen, Leo Østigård (utleid til Viking), Eman Markovic og Erling Braut Håland er alle tatt ut i den norske G19-landslagstroppen i fotball som skal spille eliterunde i EM-kvalifiseringen i slutten av mars.

Norge møter Nederland (21. mars), Tyskland (24. mars) og Skottland (27. mars) i kampene som spilles i Tyskland.

Stor tillit

– Jeg ser at vi har en god sjanse til å ta oss til EM. Sammenlignet med våre motstandere er vi det laget som har flest spillere som spiller fast i sine seniorlag, færrest gule kort fra første kvalifiseringsrunde og den bratteste positive utviklingskurven hva resultater angår i hele Europa. Det blir tøffe kamper mot gode lag, ja - men det blir jammen tøft for dem som skal møte oss også, sier G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no.

Han har gitt mye tillit til de fire MFK-spillerne i de foregående G19-landskampene, som alle har vært fast på laget den siste tida.

– Den måten de tre der framme, Erling, Eman og Tobias, setter press på, er fantastisk. Så har du Leos evne til å stå bak der, vinne hodedueller og sette i gang kontringsangrep. Alle fire er sentrale spillere på laget, sa Johansen til Rbnett etter at MFK-spillerne hadde imponert stort i flere landskamper på rad.

Tror på EM-plass

Han er optimist og tror laget kan ta seg til sommerens EM-sluttspill.

– Jeg føler meg trygg på at vi kommer til å score mål nede i Tyskland. Vi scoret tredje mest i første kvalifiseringsrunde, og faktisk mest i Europa i 2017 totalt sett. Får vi samtidig forsvarsspillet til å sitte som vi har gjort i det siste, med bare to baklengs på de siste fire kampene - har vi en god mulighet til å ta oss videre til sommerens EM i Finland, sier treneren til fotball.no.

Molde-spiller Mathias Normann er for øvrig tatt ut i den norske U21-troppen som skal spille privatlandskamp mot Italia og EM-kvalifiseringskamp mot Israel.

Hele den norske G19-troppen: Emil Gundelach Ødegaard (Grorud), Julian Faye Lund (Levanger), Nico Mickelson (HamKam), Christian Dahle Borchgrevink (Vålerenga), Tord Salte (Viking), Leo Østigård (Viking/Molde), Ulrik Fredriksen (Sogndal), Morten Renå Olsen (Stabæk), John Kitolano (Odd), Martin T. Vinjor (Kongsvinger), Hugo Vetlesen (Stabæk), Tobias B. Børkeeiet (Stabæk), Adnan Hadzic (Start), Tobias H. Svendsen (Molde), Ola Brynhildsen (Stabæk), Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt), Eman Markovic (Molde), Simen Bolkan Nordli (HamKam), Basit Agouda (Stabæk), Erling Braut Håland (Molde).