Alexander Straus er bergenseren som dro fra hovedtrenerjobben i Nest-Sotra for å jobbe med David Nielsen i Strømsgodset. Dansken sluttet fort, men Straus var sentral som assistenttrener da Godset tok seriesølv i 2015.

Nå er Straus’ kontrakt med drammensklubben et par måneder fra å være ute. Det betyr trolig jobbskifte.

– Jeg har vært tre og et halvt år i Strømsgodset, og når kontrakten nå går ut, er det naturlig å tenke på hvordan fremtiden skal se ut. Det ser ut til at det ender med at jeg søker en ny utfordring, sier Straus.

Var Nest-sjef

Mannen som nå har stillingen som toppspillerutvikler på Marienlyst, holder døren så vidt på gløtt for å bli i Strømsgodset. Han har trivdes der, og kan gjøre det i fortsettelsen. Men Straus vil videre.

– Spørsmålet har vært om jeg skal utvikle meg videre i Strømsgodset eller prøve noe annet. Jeg har vært med på mye her, fått trene spillere som er blitt solgt til Real Madrid (Martin Ødegaard) og Bundesliga (Iver Fossum), tatt seriesølv og fått delta to ganger i europacup. Tiden her er jeg evig takknemlig for, men nå spør jeg meg om jeg skal bruke erfaringene jeg har fått, et annet sted, sier Straus.

Da han ble klar for Godset sommeren for tre år siden, hadde Straus plantet Nest-Sotra på midten av tabellen i 1. divisjon.

Familien i Bergen

Han legger ikke skjul på at en hovedtrenerjobb igjen kan være fristende.

– Men rollen er ikke avgjørende. Det viktige er å jobbe i et miljø der jeg kan utvikle meg. Jeg gikk fra Nest selv om jeg hadde det topp der, fordi jeg måtte våge å ta et steg. På et eller annet tidspunkt må jeg bestemme meg for om jeg skal ta et nytt, sier Straus.

– Når må den endelige beslutningen komme?

– Det tidspunktet nærmer seg, sier Straus, som nå er alene i Drammen, etter at familien flyttet tilbake til Bergen.