Fredag er det fem år siden det forferdelige angrepet på Utøya og ved Regjeringskvartalet der 77 menneskeliv gikk tapt. På fredag kommer Brann til å minnes ofrene etter det som skjedde 22. juli i 2011. ## Markerer terrorangrepet

Det bekrefter daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

— Vi skal ha en markering før kampen, for å minnes ofrene fra 22. juli-terroren.

- Hvordan blir markeringen?

— Det blir ett minutts stillhet i forkant av kampen. Vi har vært i dialog med Arbeiderpartiet og AUF lokalt, for å høre om vi skulle bidra med noe mer. De skal ha noen andre, rolige markeringer rundt om i regionen, men er takknemlige for vår forespørsel, sier Johannesen

— En fin gest

Markeringen er bestemt av Brann i samråd med Norges Fotballforbund. Oppgjøret mot Aalesund er den eneste som spilles 22. juli, og blir dermed den eneste kampen som markeres på denne måten.

Arbeiderpartiets (Ap) byrådsleder, Harald Schjelderup setter pris på Branns initiativ.

— Det syns jeg er en veldig fin gest av Brann. Jeg har opplevd dem som omsorgsfulle og inviterende helt siden 22. juli for fem år siden. Få dager etter angrepet var det Brann-kamp, og da inviterte klubben alle de involverte AUF-erne i egen losje. Det husker jeg det ble satt stor pris på, og jeg opplever at de fortsetter med å vise at de bryr seg om det som skjer, sier byrådslederen.

- Må vise at vi ikke glemmer

Ap og AUF vil på sin side arrangere flere lokale minnestunder. deriblant en rolig markering ved den blå stenen klokken 11.30 på fredag.

Schjelderup mener det fortsatt er viktig å vise at man bryr seg.

— Jeg tenker på dem som mistet barn og søsken den dagen. Det er et tomrom som ikke lar seg fylle. Vi må minnes dem som ble drept, men også vise omtanke for dem som mistet noen av sine kjære. Vi må vise at vi ikke glemmer det som skjedde, mener han.