Hjemmekampen mot Sarpsborg 08 søndag kommer for tidlig. Isteden skal spissen få litt kamptrening med TIL 2 igjen, og fredagens kamp mot Salangen er plottet inn i planen.

– Om det blir 20, 30 eller 40 minutter mot Salangen, det vet jeg ikke. Det kommer litt an på hvordan det går på trening denne uken, sier Espejord.

Før sesongen måtte TIL-spissen operere ankelen. Skaden har grodd fint, bevegeligheten er bra, men når han har vært så lenge ute av spill som i nesten et halvår oppstår det andre små problemer.

– Kroppen er råtten

– Kroppen er så råtten akkurat nå. Det er det som er verst. Det tar tid å bygge seg opp igjen, men skaden er leget. Det er stor forskjell sammenlignet med to uker siden, sier Espejord.

Han tok seg litt til baksiden av låret etter tirsdagens trening.

– Det er litt sånn overalt, men det er bare sånn man må krige seg gjennom. Slike ting vil uansett komme, sier Espejord.

– Hvis du spiller for TIL 2 mot Salangen og det går greit – kan du da være klar for en A-tropp i neste kamp igjen?

– Ja, det kan godt være mulig – hvis kroppen responderer så bra. Vi får ta ei vurdering etter det da, svarer Espejord.

Trener Simo Valakari gleder seg naturlig over at Espejord nærmer seg comeback.

– Jeg tror han vil være tilgjengelig i en av disse kampene i september, men nå må vi tenke på hva som er best for spilleren, sier Valakari.

Må være smarte

Treneren understreker at TIL må være smarte og ikke gi Espejord for mye belastning.

– Når han er så nært et comeback kan vi ikke gjøre dumme ting. Jeg er glad for å ha ham tilbake. Overgangsvinduet er stengt – men dette er som en ny spiller for oss. Jeg er mest glad på vegne av spilleren selv, men også for laget og supporterne, sier Valakari.

Og beskriver Espejord slik:

– En gutt som elsker å spille fotball. Han spiller uten frykt, og det er slik du skal spille fotball. Gjør han noe feil, vil han prøve igjen og igjen. Til slutt scorer han mål. Han jobber også hardt uten ball.

Går alt som det skal kan Espejord være tilgjengelig for A-troppen mot Odd 21. september.

– Det blir fantastisk å løpe ut på matta for å spille kamp igjen, sier Espejord.