Starten på sesongen har vært alt annet en god for Arna-Bjørnar. Etter en svak kamp mot Kolbotn i forrige runde sto nå Tronheims-Ørn borte for tur. Kampen startet høydramatisk hvor Arna-Bjørnars eldste spiller Maria Brochmann måtte ut med skade etter kun et halvt minutt spilt.

— Hun fikk en vridning i kneet som gjorde at hun måtte ut. Hvor alvorlig det er, vil jeg ikke spekulere i, men det er alvorlig nok til at hun er på legevakten nå, forteller Arna-Bjørnar trener Morten Røssland.

Ut med den eldste, inn med den yngste

Arna-Bjørnar har toppseriens yngste lag denne sesongen, og i dag fikk den yngste i troppen vist seg frem når Brochmann måtte ut med skade. 16 år gamle Rikke Nygard kom inn og fikk spille 60 minutter av kampen. Tross en dramatisk start på kampen styrte Arna-Bjørnar deler av første omgang og fikk også et mål like før pause.

— Trondheims-Ørn trykket på i starten av omgangen, men så tok vi over og kjørte kampen en god periode. Vi mistet rytmen litt på slutten av omgangen, men vi fikk lagt litt om på tampen og fikk inn et mål på overtid før pause. Det var viktig for oss å få det målet, men jeg tror spillerne hadde hatt en god følelse uansett, fordi nivåforskjellen mellom oss var ikke så stor, forteller Røssland.

Må bygge selvtillit

I starten av andre omgang spilte begge lag med lavt tempo, hvor det var mye rom for at bortelaget kunne satt 2–0 og punktert kampen. Istedenfor kom Tronheims-Ørn mer inn i kampen og fikk en fortjent scoring med i underkant av 20 minutter igjen på klokken. Men det skulle ikke mer enn fire minutter til før innbytter Emilie Nautnes satt in 2–1. — Vi gjorde et bevisst bytte med å sette innpå Emilie. Vi ville ha hun i bakrom fordi vi ble spilt lave og da ville vi prøve å true bakrommet mer. Føler vi klarte det når hun scorer, forteller Røssland.

Kampen endte 2–1 og Arna-Bjørnar tok sin første seier for sesongen. Trener Røssland ser forskjeller på laget fra forrige runde.

— Vi var mer organisert og strukturen begynner å ta form. Vi skapte en del og scorer to mål. Samtidig sliter vi med slurv og personlige feil som gjør at vi slipper de andre lett inn i kampene, men strukturen ser bedre ut.

Tre poeng smaker gjerne ekstra godt for et ungt lag som må bygge selvtilliten denne sesongen.

— Selvtillit er ikke noe man har, det er noe man må fortjene og ta. Spillerne får en trygghetsfølelse i at det vi jobber med fungerer. Vi var ikke fantastiske i dag, men vi vant på en litt dårlig dag og det er viktig det også. Nå må vi få satt spillestil og plukket noen gode opplevelser, så blir hverdagen enklere, forteller Røssland.

Urædd neste

Neste kamp spilles hjemme mot Urædd neste søndag. Urædd kommer fra et ydmykende 11–0 tap mot LSK, noe Røssland ikke ser på som noen fordel.

— Det er ikke en optimal situasjon for oss. Vi kommer til å møte et revansjelystent lag, så vi må forberede oss på god motstand.