Det ble en annerledes dag for seks av barna ved barneklinikken ved St. Olavs hospital. Istedenfor å tilbringe formiddagen på Kvinne-barn-senteret, det en aldri så liten utflukt til Lerkendal Stadion for å være med på årets lagbilde til Rosenborg.

— Det er kjempeartig å være med på dette. Jeg gleder meg til å få bildet og vise det frem til klassen min. Det er nok noen som blir litt misunnelig, kanskje spesielt guttene, smiler Dorothea (11).

Kledd i fullt fotballutstyr

Hun har slitt med kreft i flere år, men er aktiv som fotballspiller på Tiller.

-Jeg står i mål på jentelaget og det er veldig artig. Jeg synes fotball er gøy og liker Rosenborg, sier hun etter å ha fått utdelt Rosenborgs spillerdrakt av Gøran Sørloth.

Du ville kanskje heller hatt en keeperdrakt du?

— Ja, kanskje det. Men denne er fin den og, sier hun og ser ned på den svarte og hvite drakten.

Møtte en gammel kjenning

En skadet Cristian Gamboa møtte opp med beinskinne for å stabilisere det skadde kneet som setter ham på sidelinjen i fem til seks uker. Rosenborg-spilleren har hatt noen tunge dager, men dro på smilebåndene da han møtte ungene fra barneklinikken.

— Jeg har en vanskelig situasjon nå, men når jeg ser dem får jeg et helt annet perspektiv. Det er barn i en helt annen situasjon enn meg og jeg føler meg veldig heldig som kun har et kne å jobbe med og et friskt barn hjemme. Det varmer veldig å se hvor mye en sånn ting betyr for barna og det får meg til å smile, sier Gamboa som møtte en gammel kjenning i Alfred fra Inderøy.

— Han er min venn og en artig fyr, sier costaricaneren og klapper 11-åringen på skulderen. De har møttes flere ganger på sykehuset de siste årene.

Kakefest ved gull

— Gamboa er favorittspilleren min og det er alltid artig å møte ham. Jeg håper han blir frisk og at Rosenborg vinner gull i år, sier Alfred, vel vitende om at da har lærer Tone Aaram lovet kake på sykehuset.

— Jeg tippet Rosenborg som seriemester og hun tippet Molde. Taperen må sørge for kake. Det blir spennende å se hvem som vinner i høst, smiler Nord-trønderen.