Skaanes eller Haugen?

Er det mulig å kritisere laguttakene til Lars Arne Nilsen? Nei, selvfølgelig er det ikke det. Selv om jeg, og flere med meg, av og til stusser på noen av valgene hans, som for eksempel å benke tidligere landslagsspiller, supporterfavoritt og ikon – Erik Huseklepp, eller å bruke Jakob Orlov fast, til tross for at målteften hans har forsvunnet fra jordens overflate. så hylles Nilsen, med rette, for valgene han tar. Uansett hva han gjør eller har gjort, så er han uangripelig. Sotraværingen har suksess, og suksess det trumfer alt.

Eduardo "Doddo" Andersen, blogger om Brann for BT.
Vegar Valde

Nå er det imidlertid mange i Brann-stallen som banker hardt på døren til A-laget,, som nærmeste fortjener en plass i startelleveren. Laguttaket blir stadig vanskeligere. I forrige kamp var for eksempel Kristoffer Barmen var både trygg og god som vikar for Sivert Helte Nilsen, og Jonas Grønner var strålende som Vadim Demidovs erstatter.Kan Nilsen utelate Grønner etter en slik bragd?

Ja, det kan han. Kapteinen og sønnen blir nok foretrukket på lørdag. De har på ingen som helst måte spilt seg ut. De har vært stødige og særdeles viktige hele sesongen, og går rett inn på laget igjen.

Mer spenning er det knyttet til den ene midtbaneplassen. I forrige kamp fikk Kasper Skaanes sjansen, og den sjansen grep han begjærlig. Den unge bergenseren var kort sagt glimrende som indre løper.

Hvis du skal vrake Skaanes — banens beste mot Godset – , skal du virkelig ha en god erstatter. Det har Branns trener i Fredrik Haugen. Ja, for selv om både Barmen og Heltne Nilsen også kan bli benket, står kampen om den ene midtbaneplassen i realiteten mellom Haugen og Skaanes. De to andre plassene på midten er besatt av de pliktoppfyllende lysluggene som utfører de defensive oppgavene til punkt og prikke. Det skal et jordskjelv til før de vrakes.

Det står mellom Haugen og Skaanes. Begge er i form. Haugen – kåret til årets spiller i Obos-ligaen 2015 – er den spilleren som oftest er involvert i Branns skåringer. Han topper poengstatistikken med fire mål og fire målgivende pasninger. Det er tall ingen ta fra ham, og beviset på hans betydning for laget. Til sammenligning har Daniel Braaten – av mange sett på som Branns beste i år – null skåringer og én assist.

Skaanes har naturlig nok brukt lengre tid enn sine lagkamerater til å finne formen. I vinter var han lenge skadet. Nå er han imidlertid der han skal være, og da ser jeg nesten ikke hvordan det kan være mulig å utelate en spiller med et slikt driv, arbeidskapasitet og entusiasme i spillet sitt fra laget.

Lars Arne Nilsen har litt og hvert å tenke på frem til lørdag.

Hvis jeg driste meg til å spå, tror jeg han velger disse elleve:

Piotr Leciejewski

Nouri – Acosta – Demidov – Kristiansen

Haugen – Heltne Nilsen – Barmen

Vega – Orlov . Braaten

Hvem mener du skal starte? Har du gode råd å gi Branns trener?