Aalesund-Florø 3–0

Etter 3–3 i den første treningskampene mot Brattvåg, spilte AaFK nok en treningskamp mot et 2. divisjonslag da Florø kom på besøk lørdag ettermiddag. Det ble til slutt en enkel 3–0-seier etter at AaFK slet før pause.

– Vi scoret noen fine mål, da. I første omgang prøvde vi på en del som vi har trent på, men vi ble for upresise og utålmodige. Vi hadde brukbar kontroll bakover, men vi slet med å skape så mye offensivt, for det lugget litt der. Etter pause fikk vi til en del bra spillvendinger, scorer fine mål og hadde en del angrep som var på et nivå som det bør være, sier Lars Bohinen til Sunnmørsposten.

Etter 0–0 til pause løsnet det de siste 45 minuttene. Torbjørn Agdestein, Hólmbert Fridjónsson og Aron Thrandarson scoret målene.

Hólmbert Fridjónsson headet inn AaFKs tredje mål i 3–0-seieren over Florø.
Marius Simensen
Lars Bohinen var mest fornøyd med det han fikk sett før pause mot Florø.
Marius Simensen

Vurderer innoverkanter

Bohinen valgte å starte med venstrebeinte Jernade Meade som vingback på høyresiden, mens høyrebeinte Jørgen Hatlehol var på motsatt vingback. Det er noe AaFK-treneren ser for seg å teste ut flere ganger.

– Vi ønsker å se på muligheten for å spille med innoverkanter. Ofte når vi spiller i 1.-divisjon, så møter vi lag med fire eller fem på midtbanen eller bakerst, som gjør at vingbackene sjeldent kommer til gode innleggsmuligheter. Det er noe som midtstopperne oftere gjør, sier Bohinen.

Han mener det vil være positivt å kunne variere med vingbacker som kan kombinere seg innover i banen.

– Jeg synes det fungerer bra mot Florø, og tror dette er noe som kan bli veldig spennende. Jørgen (Hatlehol) er bedre på venstresiden enn på høyre, fordi det er mer naturlig for han å gå innover og spille framover enn han gjør på motsatt side. Jernade (Meade) er mer en naturlig kombinasjonsspiller, som har en fin fot til å spille gjennom spissene, sier AaFK-treneren.

Nesten for Agdestein

Et eksempel på det siste Bohinen nevner fikk vi se ved én anledning før pause. Da tredde Meade gjennom Agdestein, men alene mot keeper feilet spissen.

– Vi har så vidt touchet innom dette på treningene, så det var artig at det gikk så bra mot Florø. Det å kunne variere på måten vi bruker vingbackene, ser jeg på som en del v utviklingen i forhold til i fjor, sier Bohinen, som kommer til å teste det ut i flere treningskamper.

– Jeg synes det virker som en spennende mulighet for meg, men det er fortsatt litt uvant. Jeg skjønner hva Lars mener, for dette kan passe meg godt, sier Meade.