Branns sesongstart har vært historisk god, og den fortsetter å imponere. Brann topper tabellen og de er ubeseiret. Nå begynner imidlertid laget å vise svakhetstegn. To poeng på de to siste kampene må sees på som en formsvikt.

Lillestrøm er ikke noe stort lag. Det skal være en overkommelig motstander for en medaljekandidat som Brann, men det ble alt annet enn lett for rødtrøyene.

Lillestrøm var det førende laget og de gikk fortjent opp i ledelsen i det 35. minutt. Først da det var cirka 20 minutter igjen av kampen, våknet Brann.

Eduardo Andersen, også kjent som Doddo.
Fred Ivar Utsi Klemetsen

Det var nok til å redde ett poeng, men for lite til å kapre tre. Brann hadde virkelig trengt full pott. Nå har lokomotivet fra Midt-Norge begynt å bevege på seg, og da har ikke Brann råd til å skusle vekke et eneste poeng.

Det gjorde de altså i serierunde nummer elleve, og det er det flere grunner til.

Den ene heter skader og karantener. I går var både Taijo Teniste og Sivert Heltne Nilsen borte fra startoppstillingen. Det var merkbart.

Sivert Heltne Nilsen er viktig for dette laget. Han er på mange måter selve symbolet på LAN-fotballen. Han er en taklings- og kondisjonssterk spiller med en enorm vinnervilje. Han binder laget sammen, og han gir forsvarsrekken en uvurderlig støtte.

Det samme kan vi ikke si om hans erstatter Amer Ordagic. Han fungerte ganske enkelt ikke i rollen han ble tildelt.

Det skal ikke Ordagic klandres for. Han er åpenbart ikke et midtbaneanker. Det er i stedet regissøren som må gå noen runder med seg selv. Det var en lett synlig feilvurdering å erstatte Sivert med Amer.

Det var også feil å la Braaten fortsette som back. Han var en nødløsning mot Start og Haugesund. Det var han ikke mot Lillestrøm. På benken satt det en spillesugen back som garantert ikke hadde gjort slike enkle feil som kantspilleren Braaten etter hvert gjorde.

Toppscoreren vår, Steffen Lie Skålevik, fikk også lite til mot den 1,94 høye muskelbunten Frode Kippe.

Det er sjelden at Lars Arne Nilsen velger feil lag, og det er sjelden at han velger feil taktikk, men når ha først gjør det er han i stand til å endre på det og ta avgjørende grep.

Da lite fungerte for serielederen, satte han inn krigeren Karadas, og han flyttet Barmen ned som midtbaneanker, og vips så tok Brann føringen.

Det er sterkt å komme tilbake. Det er sterkt å spille elleve seriekamper uten tap. Det er sterkt å toppe tabellen.

Men på søndag må de opp flere hakk. Da møter Brann en langt bedre motstander.