BRANN – HAUGESUND 1–1

La Manga (BT): Kasper Skaanes var tilbake i Branns startellever for første gang på mer enn to måneder torsdag.

Den kvikke midtbanespilleren har slitt med småskader på begge vinterens treningsleirer, noe som har begrenset sjansene hans til å vise seg frem for treneren.

Men Skaanes har ikke latt seg knekke.

– Selvfølgelig ville jeg helst vært helt skadefri, men sammenlignet med i fjor har dette vært veldig mye bedre, sier Skaanes.

Han tenker på uhellet som spolerte så mye. For et drøyt år siden fikk Skaanes skulderen ut av ledd under en trening i fotballhallen på Sotra. Det ødela fjorårets forsesong og gjorde at han ble hengende etter i lang tid.

De gangene han har vært ute i år, har årsakene vært mindre alvorlige og pausene kortvarige.

– Jeg har ikke tatt årets problemer så tungt, jeg har følt meg i fin form hele veien. Det har ikke gått så inn på meg denne vinteren, sier Skaanes, som sto over La Manga-kampene mot Viking og Arendal grunnet vond rygg.

Brann-trener Lars Arne Nilsen mener det var naturlig at Skaanes ikke skinte for fullt i den svake fotballkampen mot Haugesund.

– Han jobbet og løp, men greide ikke dominere kampen slik han kan på sitt aller beste. Han ble løpende mye imellom, men i og med at han mangler kamptrening, var det viktig at han fikk være med, sier Nilsen.

Skaanes spilte annen omgang mot Malmö i Sverige og Sogndal på Gran Canaria. Målet er det samme som for de fleste Brann-spillere – å være med fra start mot Tromsø i første seriekamp.

– Det er bare å jobbe på, så får vi se hva som skjer, sier Kasper Skaanes.

Sesongstart er 2. april.