TUIL-stopper Anders Jenssen skriver under på en ettårsavtale ganske snart.

– Ja, det kan jeg så godt som bekrefte. Vi har ikke formalisert det ennå eller skrevet under, men alt tyder på at jeg blir med videre. Det er det jeg tar sikte på, sier Jenssen til iTromsø.

Han forteller at ingen andre klubber var aktuelle, og det som man måtte få avklart var kabalen med jobb og fotball. Jenssen er revisor på Ernst & Young.

TUIL kom på 9.-plass i 1.-divisjon sist sesong.

– Jeg ser veldig positivt på det. Vi beholder de fleste spillerne og forhåpentlig kan vi bygge videre på prestasjonen fra i fjor. Alle er enige om at vi ønsker å bli bedre og ta steg. Selv om vi hadde en bra sesong i fjor, så skal vi ikke være happy med det. Det er bakgrunnen for at jeg ønsker å fortsette. Det var også viktig å få Gaute (Helstrup, trener) videre neste sesong, sier Jenssen.

Den ettertraktede høyrebacken Steffen Skogvang Pedersen forteller også at han har valgt å bli i TUIL, noe Nordlys omtalte først.

– Vi er enige om en ettårskontrakt, sier Steffen Skogvang Pedersen til iTromsø.

– God følelse

Skogvang Pedersen har flere ganger vært i TILs søkelys, og var også i søkelyset til Per-Mathias Høgmos Fredrikstad.

– Det var en god følelse å spille for TUIL i fjor. Vi hadde en god sesong, og jeg vil fortsette å være med på å bygge videre fra der vi slapp i fjor, sier 24-åringen.

– Når nesten hele støtteapparatet og de fleste spillerne ble med videre, føltes det rett, legger han til.

– Litt interesse

Høyrebacken fra Tromsø innrømmer at det var en del interesse, men ønsker ikke å si så mye om hvilke klubber som var på banen.

– Jeg har ikke så lyst til å prate om andre klubber når det var TUIL jeg sa ja til.

– Du hørte ingenting fra TIL?

– Det har vært stille fra TIL.

Vil kjempe i toppen

– Jeg håper å få muligheten til å utvikle meg videre og så håper jeg et laget kan ta et steg og gjøre det enda bedre enn i fjor.

– Så god sesong at dere kan kjempe om kvalik?

– Det er tidlig å sette seg slike mål, vi får sette oss ned og se etter hvert. Men vi var god i fjor og havner vi i flyten tidlig, kan det bli en veldig god sesong, sier Skogvang Pedersen.