Marcus Mehnert har signert en langtidsavtale med Brann.

Spissen kommer fra Asker.

– Det har vært mye interesse, veldig mye interesse. Vi har brukt de månedene som har vært nå på å finne ut hvor jeg kan bli en bedre spiller. Da endte det med Brann. Av dem som var interesserte, var Brann best for meg. Det er en fantastisk klubb, Bergen by har jeg hørt mye om og supporterne er fantastiske, sier Mehnert til Bergens Tidende.

Han beskriver seg selv som en hardtarbeidende spiller. En som trives i bakrommet.

– Jeg er sikker på at overgangen overrasker mange, men også at Marcus vil overraske mange, sier spillerens gamletrener i Asker, Kevin Andrew Nicol.

Spillerens agent, Daniel Steinfeld, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

JULESIGNERING: Brann-sjefene Lars Arne Nilsen (fra h.), Rune Soltvedt og Vibeke Johannesen har sikret seg en spiller like før jul. Som i fjor, da Amer Ordagic kom.
Jon Olav Nesvold / BILDBYR N NORWAY

Bakromsspiss

– Dere i Bergen vil få en spiss som er best i bakrom. Han har også utviklet seg med ryggen mot mål, touchen hans er blitt bedre, fysikken er blitt bedre og de siste to årene har han tatt steg, sier Asker-trener Nicol videre.

Mehnert var Askers toppscorer denne sesongen. Han har flere år bak seg i Stabæk og har spilt A-lagskamper for eliteserieklubben.

– Han har absolutt utviklet seg etter at han kom derfra. Marcus er kvikk, men kan bli enda mer effektiv når det gjelder å komme til sjanser. Han er en veldig, veldig tålmodig gutt og en av de mest profesjonelle unge spillerne jeg vet om, sier Nicol.

Tror han trenger tid

Han påpeker at steget til Brann er stort og at det å gå direkte inn i eliteserien kan bli vanskelig.

– Marcus må være tålmodig, men kommer til å være det. Han vil bare jobbe og jobbe. Foreløpig er han ikke et ferdig produkt, men veldig spennende, sier Nicol, som erklærer at han er «veldig lei seg» for å miste Mehnert.

Liseth i vasken

Tidligere i desember ble det kjent at Brann har fått akseptert et bud på en annen ung angriper, Nest-Sotras Sondre Liseth.

Men han blir ikke Brann-spiller. Til BA sier Branns sportssjef Rune Soltvedt at de ikke kom til enighet med spilleren. Etter det BT erfarer skal han ha sagt Liseth ha sagt nei til to tilbud, fordi han ikke var fornøyd med det sportslige opplegget.