Søndag opplevde Ronny Deila sin hittil største dag som manager i skotsk fotball. Celtic slo erkerival Rangers 2-0 i «Old Firm» og sikret seg plass i ligacupfinalen.

Mandag morgen kunne Norsk Telegrambyrå (NTB) fortelle at «søndag kveld feiret han med en kald øl hjemme i leiligheten. Sist sommer, før han skjønte hvor ellevilt Celtic-hysteriet er, gikk han inn på en pub. Det endte i rent oppstyr.»

Senere mandag dukket imidlertid Deila opp i flere skotske medier, deriblant Daily Record.

Her vises det en festvideo fra søndagskvelden, tatt med mobilkamera. Deila kaster seg med i allsang på Tom Jones-hiten «Delilah». Saken er delt nesten 5000 ganger av leserne, og videoen er også tema på Twitter.

– Ikke noe problem

Lederen av Celtics norske supporterklubb hadde ikke sett videoen tirsdag formiddag, men tror at slike scener bare gjør Deila enda mer populær blant fansen.

– Så lenge han ikke sier eller gjør noe dumt, synes jeg ikke at det er noe problem, sier Harald Harsson i Celtic Supporters Club Norway til Bergens Tidende.

Rett etter at Deila flyttet til Glasgow fikk han oppleve at det er visse forskjeller på å trene Strømsgodset og Celtic. Han skulle ta seg en øl på en pub, men ble nesten overfalt av fans på autograf— og bildejakt.

– Nå skjønner jeg at jeg ikke kan gå på pub her, uttalte Deila i august.

Men pubtur ble det etter triumfen mot Rangers. «Why why why Deila? Watch Celtic manager Ronny hit the high notes in Tom Jones singalong with fans» , skriver Daily Record.

Forsiktige managere

Videoen viser at Deila synger og danser med fansen. Ifølge Daily Record var supporterne «sjokkert» over nærkontakten med Celtics manager.

– I dagens teknologiverden er det lett for folk å ta opp video og sende til media. Man tror gjerne at man er i et privat lag, og så ender det i media, sier Harald Harsson.

– Men jeg tror ikke at det er noe problem at han er ute og feirer etter en slik seier. Dette gjør ham bare enda mer populær blant Celtic-fansen. De føler at han er «en av dem» og at han gir av seg selv. Litt av problemet med utenlandske managere er at de distanserer seg fra fansen. At man gikk ut og feiret på denne måten var nok mer vanlig før, sier supporterlederen.

Det kan bli mye mer å feire for Ronny Deila senere i år:

Celtic leder den skotske serien, er klar for ligacupfinale 15. mars og henger med i FA-cupen og Europaligaen.