John Guidetti (22) har fått en etterlengtet opptur etter at han kom på lån fra Manchester City til Celtic 1. september. I løpet av syv seriekamper har svensken scoret fem mål. Og i ligacupen har han banket fire fulltreffere på to kamper.

Det gjør ham til klubbens toppscorer. Noe Celtics norske manager Ronny Deila naturligvis er fornøyd med. I går ble han tatt ut på det svenske A-landslaget av landslagssjef Erik Hamrén.

– Samarbeidet med John har vært fantastisk allerede fra hans første spilleminutt, sier Deila til Daily Record.

Mener Guidetti bør bli

Celtic-sjefen har allerede signalisert at klubben ønsker å sikre seg spissen permanent. Men det er trolig enklere sagt enn gjort. Ifølge Expressen har det kommet ti nye interesserte klubber på banen i løpet av de siste dagene.

John Guidetti har den siste tiden spilt på det svenske U21-landslaget. Nå er han klar for A-landslaget.
Digitalsport

Kontrakten med Manchester City går ut førstkommende sommer, men klubben krever ifølge Expressen og flere skotske medier 58 millioner kroner for Guidetti.– Det er viktig å forstå at Guidetti er god i Celtic, men det er ikke bare på grunn av ham. Laget jobber hardt for å hjelpe ham. Hans forhold til laget er godt og jeg tror John er positiv selv også. Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden, sier Deila.

Lavt lønnsbudsjett har skapt trøbbel

39-åringen er helt tydelig på at Celtic er riktig sted å være for Guidetti.

— Han er en god spiller, men han har hatt trøbbel i klubber som Stoke tidligere. Så vi gjør åpenbart noe riktig her. Celtic er en stor klubb og han ve tdet. Jeg kan ikke forstå det hvis han ikke vil fortsette karrieren her, sier Deila.

Manageren har tidligere uttrykt sin frustrasjon over klubbens lønnsbudsjett. I sommer slet han veldig med å signere spillere på godt internasjonalt nivå.

— Vi kan ikke tilby de samme lønningene som klubber i Premier League og England, så det er en utfordring. Men vi får se hva som skjer, sier Deila.

Fakta:

John Guidetti

  • Født 15. april 1992 (22 år)
  • Tidligere klubber: Manchester City, Stoke (lån), Feynoord (lån), Burnley (lån) og Brommapojkarna (lån).
  • Har scoret 9 mål på 9 kamper for Celtic
  • Tatt ut på det svenske A-landslaget i går