I forrige rundes serieoppgjør ble Arna-Bjørnar spiller Maria Brochmann skadet etter kun 30 sekunder på banen. Hun måtte da til legevakten i Trondheim for å undersøke skaden. På dette tidspunktet var det vanskelig for Arna-Bjørnar å kommentere spillerens tilstand, men håpte at det ikke ville være en langvarig skade.

Etter tilsyn fra leger og røntgen viser det seg at skaden Brochmann pådro seg var langt verre enn man hadde trodd på forhånd. 23-åringen har omtrent skadet det som er mulig å skade i kneet. Både korsbåndet og leddbåndet er røket, i tillegg til at hun har pådratt seg noen skader i menisken. Dette tilsier at forsvarspilleren er ute i minst 9-12 måneder.

— Jeg får rett og slett foten skvist under keeperen vår da vi skal klarere ballen i den første situasjonen som skjedde i kampen. Jeg skjønte med en gang at her var det noe som ikke burde skjedd. Det var ikke veldig vondt akkurat der og da, men da det stivnet, begynte jeg å kjenne at jeg ikke klarte å bevege kneet i det hele tatt, forteller Brochmann.

LES OGSÅ:

Må gjøre noe til sommeren

Selv om Brochmann fremdeles er ung, er årets Arna-Bjørnar-lag preget av mange svært unge spillere. De yngste spillerne er født i år 2000. I år er Brochmann rødtrøyenes eldste og mest rutinerte spiller.

— Maria er en viktig bauta for oss, og snittalderen vår droppet noe voldsomt når hun nå er ute av laget. Det er hun og Bianca som holder litt alder og rutine i laget. På en annen side så får jo disse unge enda en bedre mulighet til å vise seg frem, men det ligger litt i kortene at vi må gjøre noe til sommeren, fortelle Arna-Bjørnar trener Morten Røssland.

Troppen til Arna-Bjørnar var allerede tynn før skaden til Brochmann, og med henne ute i hvert fall resten av sesongen skjedde dette på verst tenkelige tidspunkt.

— Troppen var fryktelig tynn fra før. Hvilken som helst skade er kjedelig, men samtidig noe man må regne med. Men det er klart at dette skjedde på verst tenkelig tidspunkt siden vi er så tidlig i sesongen, forteller Røssland.

Holder motet oppe

Brochmann går en tøff tid i møte hvor fotballtrening blir byttet ut med rolige bevegelser og enda roligere opptrening etter operasjonen. 23-åringen legger ikke skjul på at hun har stilt seg spørsmålet om det er verdt å jobbe seg tilbake til fotballbanen.

— Jeg har jo selvfølgelig vært inne på tanken om det er vits, men det er jo fotball jeg har lyst å drive på med. Så det er absolutt målet mitt og ikke minst motivasjonen min for å komme tilbake igjen også. Det er fullt mulig å komme tilbake etter en slik skade, de fleste gjør det. Så jeg satser på at jeg kommer tilbake jeg også, forteller Brochmann.

- Føles det bittert?

— Ja, man blir jo alltid litt bitter. Synes det er urettferdig at det skulle skje med meg, men samtidig så er det en del av gamet, skader kommer og skader går. Jeg kan ikke grave meg ned heller, det hjelper ingen. Jeg må bare være positiv og gjøre det jeg kan for å komme raskest mulig tilbake. Jeg har som mål om å komme tilbake tidligere enn det som er sagt.