SOTOGRANDE, SPANIA: Oliver Kjærgaard (19) kommer til Sotogrande i Spania i dag. I går kunne TIL bekrefte at en utenlandsk spiller skulle prøvespille for klubben, men da ville de ikke ut med verken navn eller nasjonalitet.

– Det er en spiller som vi har fulgt en stund. Jeg vil at han skal komme hit og trene med oss, sånn at jeg får sett ham mer, og han får en følelse av hvordan vi jobber her. Det vil være fint å ha ham i vårt miljø, men det er ennå ikke noe konkret. Han er en ung spiller med potensial, sa trener Simo Valakari etter mandagens treningsøkt i Sotogrande.

iTromsø kan nå fortelle at det er dansken Oliver Kjærgaard som skal vise seg på TIL-treningene.

Han deltar på sin første trening med «Gutan» i ettermiddag.

Sa opp kontrakten

Kjærgaard har til nå spilt hele karrieren i Lyngby. Midtbanespilleren har flere landskamper på U18-, U19- og U20-nivå.

Lørdag i forrige uke valgte Kjærgaard å oppheve kontrakten med Lyngby.

Superligaklubben Lyngby sliter tungt økonomisk og sportslig. Bare for noen dager avverget klubben konkurs da den endelig klarte å utbetale utestående lønn til spillerne, men flere spillere har uansett valgt å oppheve kontrakten de har med klubben.

Lyngby ligger tredje sist i den danske superligaen.

– Kjempepotensial

Oliver Kjærgaard har kun spilt 19 minutter førstelagsfotball denne sesongen, men har lenge vært ansett som et stort talent.

Dette sa trener David Nielsen da Lyngby valgte å forlenge kontrakten med Kjærgaard i 2016:

– Oliver er allerede nå en riktig dyktig midtbanespiller. Han har vist på treningene med A-laget at han har et kjempepotensial. Han har god fysikk og er løpssterk. Lykkes Oliver og vi i trenerstaben med å få ut hans potensial, så kommer han til å få mange Superliga-kamper.