Mandag, den siste dagen det internasjonale overgangsvinduet var åpent, mottok Nest-Sotra et bud på en million kroner på fjorårets toppscorer, Steffen Lie Skålevik (22).

Budet kom fra den danske Superliga-klubben Hobro, og Nest-Sotra godtok det. Overgangen ble likevel ikke en realitet, fordi Hobro og Skålevik ikke kom til enighet om de personlige betingelsene.

— Hobro kom aldri med et tilbud som tilfredsstilte kravene jeg stilte, sier Stig Lillejord, Skåleviks agent.

Tilbød for lav lønn

Klubben fra Nord-Jylland rykket i vår opp til Danmarks øverste divisjon for første gang i historien. De sjokkerte Fotball-Danmark ved å gå rett til topps på tabellen, men ligger nå på syvendeplass.

I helgen ble en av klubbens angripere, Emil Berggreen, hentet til tyske Eintracht Braunschweig, slik at Hobro fikk behov for å fylle et hull i angrepet på svært kort tid. I den forbindelse tok de kontakt med Lillejord, som kjenner dansk fotball svært godt. Han anbefalte dem å kikke til Sotra, og ikke lenge etter kom budet på Skålevik.

— Jeg kan stå hundre prosent inne for Steffen, og det er hevet over tvil at dette kunne ha vært en bra sportslig mulighet for ham. Da tenker jeg både på hvordan Hobro spiller fotball, og at det er en liten klubb. Det ville vært et steg opp, samtidig som han kunne fått ro til å utvikle seg. Samtidig er økonomi en del av hverdagen, og betingelsene som ble tilbudt var ikke tilfredsstillende, sier Lillejord.

I Danmark kan utenlandske spillere dra fordel av en såkalt forskerordning som gir lav skattesats, men da må de tjene minst 70.000 danske kroner i måneden. Det var Hobro ikke villig til å betale, ifølge Lillejord.

Selv satt Skålevik spent og fulgte med på det som skjedde på overgangsvinduets siste dag.

— Da klokken ble tolv, var det egentlig bare en lettelse å få en avklaring. Stig tok seg av alt, jeg fikk bare beskjed om hvordan det gikk. Jeg hadde lyst til dette, og det var nesten, men jeg tror det kommer flere sjanser. For meg var det en fin erfaring å være i den situasjonen, alt skjedde så fort, sier Skålevik, som har kontrakt med Nest ut sesongen.

I Nest-Sotra gleder de seg over interessen.

- Kjekt

— Vi har den holdningen at hver gang det kommer et bud fra en klubb på et høyere nivå enn oss, skal spilleren ha mulighet til å dra. Dette er kjekt for Steffen og kjekt for Nest-Sotra, og det forteller oss at det vi driver med er det rette, sier daglig leder Michael Flyvholm.

En annen Nest-Sotra-danske med samme fornavn, trener Michael Schjønberg, er inne på det samme.

— Steffen skal ta dette som en stor kompliment. For Nest er det bra når vi kan sende en spiller videre, selv om det ikke skjedde i dette tilfellet. Vi er en utviklingsklubb som også skal leve av å selge spillere, og når det skjer må vi klare å finne nye, sier Schjønberg.

FAKTA: Steffen Lie Skålevik

Født: 31. januar 1993

Klubb: Nest-Sotra

Posisjon: Angriper

Tidligere klubber: Brann, Sotra

Kamper/mål i fjor: 29/12