MARIENLYST (Aftenposten.no): Søndag ble Martin Ødegaard tidenes yngste spiller i Tippeligaen. Med sin assist til 2-0 og en sylfrekk tunnell på Fredrik Ulvestad sørget han for å spille seg inn i Strømsgodset-fansens hjerter mot Aalesund etter å ha kommet inn 20 minutter før slutt.

Mange har sammenlignet ungdomsskoleeleven med et annet stortalent, tre år eldre Mads Møller Dæhli. Den tidligere Molde— og Manchester United-spilleren virker å ha etablert seg i Cardiffs førsteellever i en alder av 18 år. Til Aftenposten forteller Ødegaard at Cardiff-spilleren tok kontakt med ham for å gi tips og råd.

LES OGSÅ: - Har aldri sett større talent i Norge

— Jeg har hørt flere ganger at jeg minner om Mads Møller Dæhli. Jeg har aldri spilt med eller mot ham. Men i det siste har jeg vært så heldig at jeg har fått snakket litt med ham. Han sendte meg en melding på Facebook, og så har vi snakket litt sammen. Han gir meg gode råd, forteller Ødegaard.

Takknemlig

Cardiff-spiller Mads Møller Dæhli tok selv kontakt med Martin Ødegaard.
NTB scanpix

Strømsgodsets midtbanespiller forteller at Dæhli er en spiller han selv ser opp til, og som han håper å kunne lære av.— Han har gitt meg råd om å spille som jeg kan. Å være meg selv og å spille min type fotball. Rett og slett gjøre det jeg kan best. Jeg er veldig takknemlig for rådene, og for at han tok kontakt med meg, forteller Drammens nye fotballyndling.

- Gir du ham noen råd tilbake da?

— Hehe, nei. Det var nok han som ga meg flest råd, sier 15-åringen.

Naturlig sammenligning

Strømsgodset-trener Ronny Deila er blant de som mener det er naturlig å sammenligne de to norske stortalentene.

— Det er mange likheter mellom Martin og Mads. Jeg visste ikke at de hadde snakket sammen og at Martin har fått råd av ham, men det er bare fint. Det er mye likt i de to. De elsker fotball. Gleden deres for fotball er ekstrem, sier Deila.

Dæhli valgte selv å dra til Manchester United før han kom i junioralder. Ødegaard, som denne våren går ut av ungdomsskolen, har valgt å bli værende hjemme i Norge enn så lenge. Men det har ikke manglet på interesse fra større klubber. Før jul var han på treningsopphold i både Bayern München, Manchester United og Stuttgart. Også klubber som Ajax, Dortmund og Manchester City har ønsket å se nærmere på stortalentet, mens enda flere har ham i søkelyset.

LES OGSÅ: Hetest i Tippeligaen

Messi som forbilde

Og det er ikke bare fra Dæhli den offensive midtbanespilleren henter inspirasjon. Ødegaard forteller at han prøver å hente tips ved å se på videoer av Lionel Messi på YouTube.

— Det store, store forbildet er Messi. Jeg ser utrolig mye på ham og lærer av det han gjør. Jeg forsøker å se på hvordan han får til tyngdeoverføringer og driblinger. Egentlig alt han gjør, for det er mye å lære. Det er bare å søke opp «The best of Messi», da får du opp mye bra.

At stortalentet henter inspirasjon fra de aller, aller beste er noe trener Deila applauderer.

— Det må han bare fortsette med. Det er det lærer av, og det er med referanser til de beste i verden du må hente inspirasjon. Det er slik vi vil gjøre det i Strømsgodset også, sier Deila.

Sportsdøgnet