Brann Stadion: Se for deg en barnebursdag. Bare med 200 gjester, ikke 20. På mange måter var det slik Branns såkalte kickoff opplevdes. Torsdag kveld møttes supportere og spillere i en herlig røre på Stadion. Det var sponsorstands, speaker med mikrofon og et rikelig antall høyttalere, det var åpen kiosk og sukkerinntak som ikke har stort med toppidrett å gjøre.

Men viktigst: For veldig mange var det veldig, veldig gøy.

Ulike helter

– Det er bra å treffe alle spillerne, men spesielt Karadas, sier 12 år gamle Sander Mikal Fromreide.

STAS: Sander Mikal Fromreide (12) fikk autografer fra de fleste Brann-spillerne, som Steffen Lie Skålevik, torsdag.

For seksåringen Noah Rokne-Pedersen er Steffen Lie Skålevik helten. Bra da, at fjorårets Brann-toppscorer er å se allerede ved inngangen, der arbeidsoppgaven ikke er å treffe mål, men å dele ut autografkort og lodd til alle som vil ha.

– Det er bra trykk, som det skal være i Brann, sier Skålevik innimellom alle supportersamtalene.

FOLKSOMT: Det var tett med folk i Brannallmenningen på Stadion torsdag.
Nikita Solenov

Selfie og autograf

Fersk forskning viser at selfiegenerasjonen har doblet arbeidsmengden for barneidoler. Branns midtbanekonge Fredrik Haugen svarer nemlig slik på spørsmål om det er mest populært med autograf eller bilde:

– Stort sett blir det begge deler!

TRAVLE TIMER: Branns tredjekeeper, Markus Olsen Pettersen (til v.), og Azar Karadas fikk det hektisk da de skulle betjene ivrige supportere.
Nikita Solenov
STILTE OPP: Brann-midtstopper Jonas Grønner måtte stå mye krokbøyd under arrangementet.
Nikita Solenov

Det er bortedraktlansering. Den er svart. Og den selges på stedet, selvsagt. Det er spillerpresentasjon, det er Lars Arne Nilsen på scenen og gjett om treneren får applaus. Sånn superpopulær blant de aller yngste er han ikke, sammenlignet med en del av spillerne. Jonas Grønner virket å tilbringe det meste av tiden arrangementet varte med knekk i ryggen, bøyd og smilende med krabater i Brann-tøy.

– Det er kult her! Kult å se at det sto så mange folk utenfor før det begynte, det viser at flere enn oss spillere gleder seg til seriestart, sier Grønner.

SAMLING: Brann-spillerne sto selv og delte ut autografkort til alle som ville ha på kickoffarrangementet.
Nikita Solenov

Børven: – Supporterne fortjener det

Spissen Torgeir Børven hadde også gliset på i møtet med fansen.

– Det er moro, dette. Supporterne fortjener jo sin egen dag når de stiller opp både på hjemme- og bortekamper. Det skulle bare mangle at vi kunne gi litt tilbake, det er tross alt supporterne som eier klubben, sier Børven.

NY DRAKT: Denne alvorlige gjengen viste for første gang frem årets Brann-bortedrakt. Fra høyre Bismar Acosta, Kristoffer Barmen, Deyver Vega, Vito Wormgoor og konferansier Remi André Taule.
Nikita Solenov
PRESENTASJON: Stadion-speaker Remi André Taule var på plass for å lede sceneshowet torsdag. Her ble alle spillerne presentert, den nye Brann-bortedrakten lansert, det var trikseshow og trenersnakk fra Lars Arne Nilsen.
Nikita Solenov

Supportersjef Roger Lillebøe-Hansen var selvsagt også til stede på Stadion torsdag. Han kunne fornøyd konstatere at avgjørelsen om å flytte kickoffarrangementet til et større lokale enn i fjor, var riktig.

– Å se så mange som det kribler i magen hos før seriestart, og ikke minst så mange barn, er kjempegøy, sier Lillebøe-Hansen.