Start – HamKam 1–1 (6–4 etter straffesparkkonkurranse)

Start har aldri vært i en cupfinale. Sørlendingene håper at det skal skje for første gang med Kjetil Rekdal ved roret. Han har vunnet turneringen hele tre ganger som trener – to som spiller. Håpet om at laget fra Kristiansand skal gå hele veien i cupen lever, men det var på hengende håret mot 1. divisjonslaget HamKam onsdag.

Kjetil Rekdal har imponert i cupen tidligere:

Flere storklubber i trøbbel

Eliteserielaget måtte ut i straffesparkkonkurranse for å sikre avansement. For etter et mål til hvert av lagene, av henholdsvis Espen Børufsen og Abubakar Ibrahim Aliyu, måtte det ut i ekstraomganger. Ingen klarte å score, og dermed skulle det avgjøres fra straffemerket.

Der beholdt Start roen, og dermed er de klare for kvartfinalen.

– Fotball handler om å bygge opplevelser og selvtillit. Vi startet kampen på et fryktelig lavt nivå. Det tar jeg på min kappe. Jeg burde kanskje byttet betydelig mer på laget og satt inn friske folk, men på den andre siden så forsøkte jeg å bygge på tryggheten fra forrige kamp, sier Rekdal til NTB.

Kristiansand-laget var ikke det eneste eliteserielaget som havnet i trøbbel. Bodø/Glimt måtte også ut i straffesparkkonkurranse. Den vant de mot 2. divisjonslaget Hødd. I Mjøndalen gikk FK Haugesund videre med et nødskrik. Også der måtte kampen avgjøres fra 11 meter.

Fire kamper endte i straffedrama

Kjetil Rekdal tok over som trener i Start 1. juni. Han kom fra en rolle som fotballekspert hos Discovery. Den tidligere landslagshelten fikk med seg ett poeng mot Strømsgodset i debuten, før han nå altså kriget seg videre i cupen.

Dermed lever fortsatt håpet for Start, som utrolig nok aldri har spilt en cupfinale.

Den fjerde kampen onsdag ble spilt på Jessheim. Der gikk Bryne videre på bekostning av Ull/Kisa etter kveldens fjerde straffedrama

Runden avsluttes torsdag med Vålerenga-Tromsø og Strømsgodset-Ranheim.