Etter en lang og suksessrik karriere som fotballspiller la John Carew fotballskoene på hylla i 2013. Siden den gang har han forsøkt å slå gjennom som skuespiller. Satsingen har ført til opptreden i to spillefilmer, en canadisk og en norsk film.

Tidlig torsdag morgen avslører NRK at Carew har fått en stor rolle i en ny tv-serie hos kanalen. Innspillingen starter til våren, og Carew skal spille sammen med Ane Dahl Torp.

– Jeg er først og fremst veldig stolt og glad for å ha fått denne rollen, og gleder meg masse til å jobbe med Ane og de andre i teamet, sier John Carew til NRK.

LES OGSÅ:

Kvinnelig fotballtrener

Den nye serien som har fått navnet «Hjemmebane» handler om den første kvinnelige treneren i eliteserien, spilt av Torp. Carew skal spille en fotballproff som kommer tilbake fra utlandet for å spille siste del av karrieren her.

– Vi trengte en som har erfaring fra fotball på toppnivå og som var troverdig som fotballspiller. Det vet vi allerede at John Carew er, og etter flere prøvespillinger har han vist en fantastisk prestasjon som skuespiller også. Carew har en veldig bra fysisk tilstedeværelse, og det er en viktig egenskap å ha som skuespiller, sier forfatter Johan Fasting til NRK.

LES OGSÅ:

Sendestart i 2018

Serien handler om det fiktive laget Varg i Ulsteinvik. Budsjettet er på 70 millioner kroner, og planlagt sendestart er vinteren 2018. LES OGSÅ:

Som spiller har Carew spilt for store klubber som Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon og Aston Villa. Han ga seg i 2013 etter å ha scoret121 mål på 355 kamper på klubbnivå. Han har også scoret 24 mål på 91 landskamper for Norge.