BRYNE - FLØY 1–1

– Jeg håper virkelig linjedommeren gjorde jobben sin der, sier Bryne-trener Ole Hjelmhaug til Stavanger Aftenblad etter kampen på Bryne Stadion.

Hendelsen han sikter til skjedde etter rundt 20 minutter. Simen August Næss fikk avgårde et vakkert skudd, som gikk forbi en sjanseløs Andreas Juvestad Hoppestad i Fløy-buret. Både stadion og benk feiret vilt, men målet ble avvinket for offside. Kampen endte med 1–1.

– Jeg var helt i sjokk. Jeg feirer for målet, så ser jeg en som vinker der nede i hjørnet. Det føles blodig urettferdig når Fløy får sitt mål ut av ingenting rett etterpå, sier Næss.

Tøft lag å spille mot

Etter at Fløy hadde utliknet stanget Bryne mot dem resten av kampen. Fløy spilte trygt defensivt, og brukte tiden godt. Det ble ikke godt mottatt av Bryne-spillerne.

– De kommer med en plan om å være destruktive og drøye. Vi visste at dette kom til å bli en slik kamp, det er den type lag de er, men vi er veldig misfornøyde etter dette, sier Omar Fonstad el Ghaouti.

el Ghaouti ble dagens eneste målscorer for Bryne, etter at han scoret på straffespark etter fem minutter av kampen. Det straffesparket kom etter at Mads Bøgild ble felt alene igjennom. Treneren var fornøyd med det han fikk se av hjemmedebutanten.

– Han jobber hardt. Det er en god prestasjon å score i en slik situasjon, det første som skjer i kampen, og da trengs mental styrke, sier Ole Hjelmhaug.

Spissen selv er mest opptatt av å se framover etter denne kampen.

– Vi har en cupkamp mot Staal vi må ta på alvor. Vi ønsker å komme langt i cupen. Og så er det borte mot Egersund til helgen igjen, sier el Ghaouti.

Ole Hjelmhaug måtte se laget sitt spille uavgjort i seriepremieren.
Tore Kommedal Asheim

Drømmedebut

Etter fem minutter der klubbene hadde tatt og følt på hverandre var det Bryne som fikk den første store sjansen.

Mads Bøgild ble felt av keeper Andreas Juvet Hoppestad, og dommer Svein Tore Sinnes hadde intet annet valg enn å peke på straffemerket.

Straffesparket tok debutant Omar Fonstad el Ghaouti, og satte ballen sikkert i mål. Keeper Hoppestad unngikk kort for fellingen, men gikk til feil side på straffesparket.

Fløy kom til en virkelig stor sjanse i det 20. minutt. Jakob Ertzeid Toft kom mutters alene med Igor Spiridonov, men litaueren reddet mesterlig.

Det var jevnt de første 27 minuttene men det virket hele tiden som om Bryne hadde et lite overtak. Det betydde lite når Fløy fikk frispark midt inne på halvdelen til de rødkledde.

Henrik Andersen slo et innlegg som det så ut som Bjarne Langeland hadde full kontroll på. Dessverre for Bryne var det akkurat det han ikke hadde. Langeland sleivet, og ballen falt rett i fanget på Ertzeid Toft.

Denne gangen Fløy-spissen ingen feil, og satte ballen enkelt inn bak Igor Spiridonov. Dermed stod det 1–1 på Bryne Stadion mellom opprykksfavoritten og nyopprykkede Fløy.

Det siste kvarteret var igjen jevnt, selv om det kom et par farligheter fra Bryne. De fikk et mål annulert, og helt på tampen av omgangen var Fløy-keeper Hoppestad våken på et frispark fra Simen August Næss.

Dermed ebbet det ut med 1–1. Ikke helt det de 939 fremmøtte jærbuene hadde sett for seg på forhånd.

Sjansefattig andreomgang

De første 20 minuttene var det lite som skjedde på Bryne Stadion. Det var rett og slett sjansefattig. Selv om Bryne forsøkte å spille seg til sjanser demmet Fløy godt opp. Det begynte å spre seg en viss frustrasjon blant spillerne og støtteapparat.

Opprykksfavoritten stanget og stanget, men det ville seg ikke. Finspillet uteble, og etter 80 passerte minutter var det ikke blitt skapt en eneste sjanse.

Fløy var solide i forsvar, mens Bryne ble tannløse så fort de nærmet seg de blåkleddes 16-meter. Et løst skudd fra utenfor 16-meteren var beholdningen med fem minutter igjen å spille.

Etter det kom målscorer el Ghaouti til en stor sjanse, men headingen fra rundt fem meter ble for løs. Dermed ble det 1–1 i årets første seriekamp for jærbuene.

KAMPFAKTA:

Bryne-Flekkerøy 1–1

Pause: 1–1

Mål: Omar Fonstad el Ghaouti (5)

Jakob Ertzeid Toft (29)

Sjanser: 7–2

Hjørnespark: 5–2

Gule kort: Henrik Andersen (20)

Johan Kvame Naglestad (37)

Nils Petter Andersen (60)

Mads Bøgild (74)

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK.

Bryne: Igor Spiridonov - Paul Addo, Pål Fjelde (Krister Wemberg fra 70.), Rogvi Asmundur Baldvinsson, Ole Johannes Elvedahl - Erik Rosland, Bjarne Langeland, Mads Bøgild - Robert Undheim(Tunheim Lye fra 46.), Simen August Næss, Omar Fonstad el Ghaouti .

Flekkerøy: Andreas Juvet Hoppestad - Sven Fredrik Stray, Johan Kvame Naglestad, Erlend Skagestad, Torje Wichne - Nils Petter Andersen, Henrik Andersen (Sebastian Fredriksen fra 90.), John Olav Norheim, Mikael Birk Giæver Ugland (Tony Hieu Vo fra 64.) - Jakob Ertzeid Toft (Magnus Ask Mikkelsen fra 79.), Lasse Sigurdsen.