Rosenborg–Brann 3–0

LERKENDAL: Her er vår punktvise oppsummering av tapet i Trondheim.

24. minutt:

Han må være en landets mest avslappede spillere, Daniel Braaten, og ofte er det en styrke å klare å være kul mens andre lar seg stresse. Men drøyt halvveis i første omgang holdt det på å ende riktig galt for Branns nye indreløper. Braaten hadde ballen på egen halvdel og valgte å dytte den tilbake mot keeper Piotr Leciejewski. Problemet var bare at pasningen var altfor løs og ikke nådde frem til polakken. I stedet plukket Matthias Vilhjalmsson den opp og fikk en kjempesjanse. Heldigvis for Braaten og Brann er Leciejewski i storform og gikk seirende ut av duellen med islendingen. En praktredning!

HARDT PRESSET: Brann klarte ikke å nå opp mot Rosenborg i Trondheim. Kampen endte 3–0 til hjemmelaget. Her er det Brann-keeper Piotr Leciejewski som bokser ballen bort fra de rødes mål. Foto: Ned Alley, NTB scanpix

36. minutt:Brann har hatt mange gode islendinger, nå har Rosenborg en. Matthías Vilhjalmsson smadret Nouri i luften og scoret 1–0 med en perfekt timet heading. Innlegget var ikke langt fra perfekt det heller, slått av Jonas Svensson som ikke ble mer forstyrret enn nødvendig av Erik Huseklepp. Inne foran mål var midtstopper Bismar Acosta passivt øyenvitne, og med slik mangel på hjelp var det lite keeper Leciejewski kunne gjøre. Kanskje litt typisk at det kom et RBK-mål etter en periode der Brann i forbausende grad fikk spille fotball som de ville?

47. minutt:

Sivert Heltne Nilsen viste igjen en fabelaktig evne til å komme ut med ballen i de viktige duellene. Likevel vil han nok huske denne kampen best for den gedigne sjansen han misset på like etter pause. Rosenborg-keeper André Hansen fikk aldri kontroll på Deyver Vegas hjørnespark, og ballen landet hos Nilsen som sto på én (!) meter. Dessverre for sunnmøringen og Brann var ikke dette dagen da det lyktes foran mål. Til de tilreisende bergensernes forskrekkelse klarte Nilsen å sette ballen utenfor mål.

69. minutt:

En som derimot fant nettet var Rosenborgs Yann-Erik de Lanlay. Halvveis i andre omgang dro venstrekanten av tre Brann-menn før han blåste ballen i mål til 2–0. Svært passivt forsvarsspill som ikke holder på Lerkendal. Rosenborgs siste mål kom på straffe i det 90. minutt. Bismar Acosta felte Mike Jensen, og sistnevnte satte ballen i mål via keeper Leciejewski. Rosenborg var rett og slett et par hakk for solide for Brann lørdag. Tre dager etter cupfiaskoen i Førde kom også Branns første serietap for året.