Lars Cramer blir ikke med videre i Brann.

Målvakten bekrefter overfor BT at han og klubben er enige om ikke å fortsette samarbeidet i det nye året.

Løste keeperknipen

Cramer kom til Brann i høst i en helt spesiell rolle: Klubben hadde store skadeutfordringer på keeperplass, og fordi overgangsvinduet var stengt, var det svært få løsninger å finne.

Skulle Brann få lov til å hente hjelp på keeperplass, måtte spilleren være kontraktsløs, utviklet i norsk fotball og fortid som profesjonell spiller. Tidligere Aalesund-keeper Lars Cramer var en av få som oppfylte alle kriterier. Han hadde lagt opp sesongen før, men befant seg beleilig nok i Bergen som medisinstudent. Brann signerte ham på en kortidskontrakt, og gjennom høsten var Cramer med på A-treninger og tilgjengelig for spill i kamper - dersom det skulle bli nødvendig. Det ble det aldri, og nå forsvinner Cramer fra Brann uten å ha spilt for klubben.

– Vi ble enige om ikke å fortsette. Kombinasjonen med studier og jobb blir for mye for meg, sier Lars Cramer, som har vært verdsatt av klubben for innsatsen sin.

Da Cramer ble klar for Brann for noen måneder siden, sa han dette:

– Jeg hadde jo lagt opp, men Brann kom i en prekær situasjon og da er det hyggelig å kunne stille opp.

Trenger to keepere

Nå har Brann drøyt to måneder på seg til å finne nye keepere. Piotr Leciejewski blir presentert som Zaglebie Lubin-spiller innen kort tid, mens polakkens reserve de siste årene, Alex Horwath, også skal spille et annet sted enn i Brann, som ikke ønsket amerikaner med videre.

I 2018 skal unge Markus Olsen Pettersen være Branns andremålvakt, altså trenger Sportsklubben nå et førstevalg og et tredjevalg.