Den islandske backen Vidar Ári Jónsson var i forrige uke på et treningsopphold med Brann. Ettersom Amin Nouri har klarlagt at han ikke kommer til å skrive noen ny kontrakt med Brann, er klubben på jakt etter en ny høyreback.

Det kan bli den 22 år gamle islendingen.

For Jónsson gjorde sine saker utmerket i treningskampen mot Åsane lørdag. Han har befestet det inntrykket gjennom utmerkede prestasjoner på trening, og Brann arbeider nå med å se om det finnes midler til å hente spilleren fra den islandske toppklubben Fjölnir.

– Vi ser på mulighetene, ja. Han har gjort et godt inntrykk. Men skal dette kunne gå i orden, er vi avhengige av å få en god avtale med klubben hans, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Han er i forhandlinger med Jónssons klubb Fjölnir.

Kjemper mot Sævarsson

Jónsson har nylig debutert på det islandske landslaget og er i så måte en «late bloomer», ettersom han aldri tidligere har deltatt på aldersbestemte landslag for hjemlandet. 22-åringen er rask, posisjonssterk og ålreit teknisk. Mannen han må danke ut på det islandske landslaget er Birkir Már Sævarsson - en spillertype han ikke er helt ulik.

Men om Brann vil, er det slett ikke sikkert at de får det til. Klubben har et stramt lønnsbudsjett og et enda knappere overgangsbudsjett. Situasjonen nå er at Dani Hatakka skal trene med klubben SJK fra hjemlandet. Dersom Brann lyktes med å sende den språksterke finnen på lån, vil det trolig gjøre det enklere å finne pengene som skal til for å skaffe seg Jónsson.

Spilleren er under kontrakt med Fjölnir i hjemlandet, og Brann må altså kjøpe ham fri - noe som er en utfordring for en klubb som er under skjerpet økonomisk overvåkning fra Norges fotballforbund.

– Kvikk type

Brann er opptatt av å finne de riktige «typene» når de skal komplettere stallen sin. I så måte skulle islendingen passe utmerket. Det bekrefter også en ellers ordknapp sportssjef:

– Han er en utrolig fin og kvikk type. Vi la merke til hvor fort han kom overens med de andre spillerne mens han var her i Bergen. Slik sett kan vi vel kalle ham en klassisk islending.

Islandske spillere er kjent for å være holdningssterke og treningsvillige, og Jónsson skal ikke være noe unntak fra regelen.

Brann reiser på et ti dager langt treningsopphold til spanske La Manga onsdag. Det er foreløpig usikkert om Jónsson slutter seg til Brann-stallen som reiser sørover.

Jónsson representeres av spilleragenten Bjarki Gunnlaugsson (jepp, den tidligere Brann-spissen). Gunnlaugsson opplyser til BT ved 15-tiden mandag at overgangen ennå ikke er i orden.

– Det gjenstår fremdeles litt, slike ting tar ofte mer tid enn man tror. Men vi nærmer oss, sier agenten om forhandlingene med Brann.