BRANN — LILLESTRØM 1-2

Brann Stadion (BT): Her er vår oppsummering av søndagens Stadion-kamp.

30. minutt: Brann hadde bare sluppet inn utrolige to mål på Brann Stadion i år, men etter en halvtime mot nedrykkstruede LSK kom det tredje. Fra før hadde bare Vålerenga og Rosenborg scoret i Bergen. Målet skjedde slik: Brann havnet i ubalanse, Jonas Grønner prøvde å klarere, noe som endte som en håpløs tversoverpasning til Lillestrøms Gary Martin. Han satte fart fremover, og spilte til Bassel Jradi som skjøt fra kanten av 16-meteren. Grønner prøvde igjen å klarere, men mislyktes nok en gang. Skuddet var på vei utenfor, men på lengste stolpe var Ifeanyi Matthew. For ham var det enkelt å score det første bortemålet på Stadion siden 21. august.

41. minutt: Brann forsto at de måtte få fart på tingene etter at LSK tok ledelsen. I hvert fall var Deyver Vega aktiv og god på høyreflanken. Først viste han hvor kvikk han kan være da han gikk til dødlinjen og slo farlig inn foran mål, men ingen Brann-spillere var der til å sette ballen i nettet. Rett etterpå ga Lillestrøm vekk enormt med rom til å kontre i, og Fredrik Haugen spilte Vega fint fri på høyre. Costaricaneren dro seg innover og klemte til fra seksten meter. Et bra forsøk, men igjen ble det bare corner av det. Dermed lå Brann under til pause for første gang på Stadion denne sesongen.

55. minutt: En høyst interessant kombinasjon sørget for Branns utlikning. Verken Azar Karadas eller Erik Huseklepp skal være med videre i Brann når sesongen er slutt om noen uker. Karadas fikk ikke tilbud om forlenget kontrakt, mens Huseklepp takket nei til tilbud om ettårskontrakt. Men ti minutter etter pause viste duoen at de fremdeles er verdifulle for klubben. Innbytter Huseklepp fikk ballen på venstresiden og svingte ballen nydelig inn foran mål. Der ventet Karadas som utførte en like perfekt stuss i det lengste hjørnet. En klassescoring av de to som snart må ta farvel med Stadion.

85. minutt: Det hadde holdt på å gå galt minuttet før, da tre Brann-spillere klønet og ble reddet av Piotr Leciejewski i mål. En strålende redning fra ham ga corner — som østlendingene scoret på. Og da var det Leciejewski som sviktet i feltet. Polakken prøvde å gå ut, men nådde ikke opp til ballen. Da kom Erling Knudtzon, banens minstemann, ut av klyngen og headet ballen i mål. Konsekvensen ble tap og at Odd kom opp på samme poengsum som Brann i sølvkampen. Avstanden ned til Molde på 4. plass er nå tre poeng, og hvem kommer på besøk i Bergen neste helg? Jo, nettopp moldenserne. Medaljethrilleren er alt annet enn over...