Brann Stadion (BT): Her er vår oppsummering av vestlandsduellen Brann – Viking.

1. minutt: Fem Brann-spillere sonet karantene for gule kort, noe som betydde en lite utprøvd lagoppstilling. Gilli Rólantsson fikk sin første Brann-kamp som back, Remi Johansen og Kasper Skaanes kom inn på midtbanen, Torgeir Børven fikk hjemmedebuten sin i en posisjon som ikke er favoritten og Jonas Grønner var nok en gang inne som midtstoppervikar. I tillegg måtte en mann som Fredrik Haugen spille i en annen rolle enn den vanlige, for å få kabalen til å gå opp. Men alle vikarer og erstattere hadde i det minste plenty av erfaring fra toppfotball i Norge og utlandet. Da var det verre med Branns benk. Der satt fire juniorer: Har du hørt om Viljar Birkeland, David Gjeraker, Ulrik Edvardsen eller Halldor Stenevik?

39. minutt: Brann vant sjansestatistikken i 1. omgang med 3–2. Den siste Brann-sjansen før pause var kanskje det aller flotteste forsøket. Amin Nouri brøt herlig da han snappet opp en feilpasning fra Viking ved midtbanestreken. Nouri satte fart samtidig som han klarte å beholde overblikket. Det brukte han til å finne en helt ledig Torgeir Børven 12 meter fra mål. Nouris pasning traff perfekt på lissene til Børven som fyrte av på hel volley, men dessverre for Brann gikk bananskuddet like over. Brann var laget som ville mest i første omgang, og fikk til noen fine angrep, men Viking var farlige på kontringer.

50. minutt: Brann kom godt i gang i andre omgang. Daniel Braaten ble tatt på høyresiden, og Fredrik Haugen slo frisparket inn mot bakerste stolpe. Der kom Bismar Acosta, som hyggelig nok hadde fått den kortvokste Viking-kapteinen André Danielsen som oppasser. Ikke overraskende vant Acosta duellen, men han klarte ikke å heade mot mål på direkten. I stedet falt ballen ned i beina på costaricaneren, tre meter fra mål. Keeper Iven Austbø kastet seg ut og forstyrret, men Acosta burde likevel truffet mål med skuddet. Ballen føk i stedet langt over Vikings mål. En kjempesjanse.

90. minutt: I løpet av søndagen kan flere lag krype forbi Brann, men i skrivende stund har Bergen et lag på sølvplass i eliteserien. Brann var det beste laget med sine fem sjanser mot Vikings fire. Likevel, det spørs om uavgjort mot Viking var nok til å sikre sølv til Brann og Bergen. Etter kampen ble Brann takket av med pipekonsert fra de syngende supporterne på Frydenbøtribunen. Færre enn Brann skulle ønske brydde seg om resultatet. Over 11.000 billetter var solgt, men det kan ikke ha vært mer enn 8000 tilskuere på Stadion denne sommerlige septemberkvelden.