BRANN STADION: Selv om kulden var bitende, hadde varmekablene på Brann Stadion sørget for at gresset var blitt så langt at det faktisk måtte klippes.

Gressklipperne durte og gikk på ene banehalvdelen, mens laget gjorde sine siste forberedelser til sesongavslutningen mot Odd på den andre.

I den må Brann klare seg uten hele fem spillere: Kaptein Vito Wormgoor, keeper Samuel Sahin-Radlinger, Deyver Vega og Ludcinio Marengo er alle ute med skade. I tillegg soner Kristoffer Barmen karantene etter å ha fått sitt fjerde gule kort mot Kristiansund.

– Det er litt som det har vært i hele høst, stort sett. Men vi skal stille et sterkt lag likevel. Vi har en god tropp, så vi skal takle det, sier trener Lars Arne Nilsen.

Acosta tilbake i laget

Startoppstillingen vil altså inneholde minst et par nye navn fra tapet i Kristiansund sist. Et av dem er Bismar Acosta.

Costaricaneren har i løpet av høsten mistet plassen i midtforsvaret til Christian Rismark Eggen, men med kaptein Vito Wormgoor ute, får han noen etterlengtede minutter med fotball på tampen.

INNE: Bismar Acosta får antakelig sjansen i kapteinens skadefravær.
Ørjan Deisz

– Jeg respekterer trenerens avgjørelse om å bruke noen andre. Det eneste jeg har kunnet gjøre, er å sørge for å holde meg klar hele tiden. Jeg føler meg bra og har trent godt, sier Acosta, som for første gang skal spille kamp i tospann med Rismark.

Det betyr også at han må flyttes over på høyresiden i midtforsvaret.

– Jeg har jo spilt mye med Vito, men det er ikke så stor forskjell. Jobben til en midtstopper er den samme, uavhengig av hvilken side jeg spiller på, sier Acosta.

– Viktig

Han er opptatt av å avslutte sesongen på en god måte, selv om gulltoget har sporet av. Fortsatt kan Brann snyte Molde sølvet, tross alt.

– Men det viktigste er å vinne og vinne og vinne, for det gir en annen mentalitet i gruppen. Så får vi se hva som skjer i medaljekampen, sier costaricaneren.

Trener Nilsen ser på en eventuell sølvmedalje som en bonus.

– Vi er forberedt på at det blir bronse, men vi må bare gjøre jobben selv. Vi vet jo aldri. Det kan skje at Sandefjord tar poeng mot Molde. Sandefjord har vært gode i høst, men jeg blir imponert om de klarer det. Likevel, det kan skje, sier han.

Molde er ett poeng foran Brann på tabellen.

– Hvor viktig anser du denne kampen for å være?

– Den siste kampen er det ikke mulig å revansjere, så med tanke på det som skal skje i vinter, er det viktig å avslutte på en god måte, spille en skikkelig god kamp, sier Nilsen.