21. Juni 2015, ble Brann most av Sogndal. De ble feid av banen på med 0-4. Brann hadde ikke en sjanse. Laget til Eirik Bakke var bedre enn Brann i absolutt alt.

Det var en mørk dag, men det var dagen da bunnen ble nådd. Det var endestoppet for Branns nedtur. Siden har de, sakte men sikkert, blitt bedre og bedre. Ni måneder etter den blytunge dagen, fremstår Brann som et fullstendig nytt lag.

Brann ligger ikke på sjette plass i 1.-divisjon (som de da gjorde), de ligger på fjerde plass i eliteserien. Forvandlingen er total.

De går ikke og gjemmer seg, de står frem.

De er ikke engstelige, de er trygge.

De går ikke, de løper.

De er ikke skrøpelige, men bunnsolide.

Og de vinner med den største selvfølgelighet 2-0 over det samme laget som ydmyket dem 21. Juni 2015.

Over all forventning

Doddo jubler over Branns opptur.
Vegar Valde

Det er ikke bare forvandlingen som er stor, det er også nytelsen. Det har vært så mye motgang de siste årene, så mange tap, så mye tull og tøys, men nå er det bare å gi seg hen, omfavne klubben og kjenne at hjertet virkelig står i Brann.Rasjoneringen av karamellene er opphørt.

Ikke misforstå, jeg har ikke tatt av. Jeg vet at det kommer mange utfordrende dager, og jeg ser at byggverket til Lars Arne Nilsen ikke er ferdig. I den ene delen av banen er det fryd og gammen, men i den andre er det fortsatt veldig mye å gjøre.

Men ingen ta fra oss starten på denne sesongen. Den har vært formidabel og over all forventning.

Det er som om det har skjedd noe magisk med klubben, men det er det ikke. Det er bare hardt arbeid. Det er en trener som har endret holdninger og treningskultur, og gjort Brann til et av de mest strukturerte og løpsvillige lagene i Tippeligaen.

Roteringen fungerer

Interessant er at det også at rotasjonen av laget fungerer. Nitten spillere har Nilsen brukt på sju første seriekampene, og det har ikke svekket Brann. Tvert imot.

Nilsen har ikke bare lykkes med å endre på laget, han har også vært ekstremt dyktig til å lese spillet og sette inn de rette spillerne på rett tidspunkt:

Mot Strømsgodset kom Jakob Orlov inn i det 62. minutt og scoret i det 75. Mot Aalesund ble Azar Karadas satt inn på i det 82. minutt. Kun noen sekunder etterpå hadde han avgjort kampen.

I Stavanger ble Fredrik Haugen sittende på benken i 66. minutter. Da kampen var ferdigspilt var det han som hadde sikret Brann tre poeng

Mot Sogndal gjentok Haugen suksessen, ni minutter etter at han entret banen, hadde han trygget Branns ledelse.

Snakk om coaching i verdensklasse.