Første runde i Norgesmesterskapet var en vond og fæl opplevelse. Ikke bare fordi drømmen om Ullevaal brast, men fordi nederlaget i Førde ikke passet inn i bildet vi har bygget opp av Lars Arne Nilsen og ”nye Brann”.

Dette var ikke det kollektivet som har kjempet seg til åtte poeng i serieåpningen. Dette var gamle Brann, og det på sitt verste. Det hjelper ikke at de skapte bøtter med sjanser, faktumet er at Brann røk ut, og det er det eneste som vil bli husket om 77 år.

BLOGGER OM BRANN: Eduardo Andersen, også kjent som Doddo.
Vegar Valde

Men la oss ikke dvele ved det. La oss se fremover. Jeg tipper at du allerede er irritert over at jeg bragte onsdagens kamp på banen igjen. For jeg var ikke den eneste som opplevde Førde-fadesen som en irriterende flue som ikke ville fly sin vei. Holdningen blant mange Brann-supportere dagen derpå kan mer eller mindre oppsummeres slik: La oss komme oss videre, la oss glemme dette. Norgesmesterskapet har dessuten mistet sin status, og NRKs cupsendinger minner mer om Norge Rundt-program enn en fotballreportasjer.

Det har tatt oss lang tid å opparbeide ny tillit til SK Brann. Det har vært tøffe tider. Både spill og resultater har de siste årene vært begredelige saker, men nå ser vi en lysere fremtid rett foran oss. Skuffelsen over at Brann rotet bort en gull-lag er nesten glemt.

Det samme er årsmøtet der Kjell Tennfjords nye styre trakk seg etter en drøy time. At Brann i årevis brukte penger de ikke hadde, har vi på en måte stille akseptert. En drøss med middelmådige trenere har vært innom klubben, men nå har vi en som er i ferd med å bli en trener-størrelse.

Brann hadde akkurat vunnet respekten til både eksperter og supportere, da cuptapet kom, og det tapet ble ekstremt forstyrrende og forvirrende. Det stemte ikke, det passet ikke inn.

Det er nemlig nye tider. Branns ledelse, med Lars Arne Nilsen i spissen, har endret klubben. De har skapt et nytt lag bygget på verdier som hardt arbeid, samhold og disiplin. Derfor skynder vi oss videre. Vi løper mot neste serierunde. Tilliten til Lars Arne Nilsen er fortsatt like høy. Troen på prosjektet hans står fast.

Brann er ikke cupen, de er serien. Brann ser ikke på enkelt hendelser, de ser de store linjene. Brann blir kanskje slått, men de reiser igjen. Brann er ikke tapet mot Førde, de er seieren over Bodø/Glimt. Brann gjemmer seg ikke, de ser fremover. Brann tviler ikke, de har troen.

Vi tviler ikke, vi har troen.

............

Hør siste utgave av BT-sportens podkast: