TUILs stortalent har lenge vært ønsket av både Premier League-klubben Crystal Palace og Bundesliga-klubben Freiburg. Men en bilulykke i England, har gjort at prøvespillet nok en gang er utsatt. Dermed har TUIL nå åpnet døren for den tyske klubben.

– Det har vært en del frustrasjon. Først skulle han reise, så ikke. Nå har sjefen til akademiet i Crystal Palace vært i en bilulykke. Jeg har kommunisert med han via SMS, men vet ikke hvor alvorlig det er. Han reiser ikke dit nå, men vi er enige om å holde kontakten. Derfor kommer vi nå til å kontakte Freiburg for å forsøke å få til noe der nå, sier TUIL-trener Jonathan Hill til iTromsø.

– Så fort som mulig

16-åringen ønsker at det nå blir fortgang for et prøvespill i utlandet.

– Det har vært mye frem og tilbake. Nå hørte jeg det var skjedd noe alvorlig i klubben, og at jeg dermed ikke kan reise dit. Da skal vi prøve å få til noe med Freiburg og ordne med (Crystal) Palace på et senere tidspunkt, sier Tounekti, som etter alle solemerker reiser til Tyskland med klubbens nyansatte spillerutvikler, David Lundblad.

– Ja, jeg har hørt snakk om at David reiser med meg, men jeg vet ikke når det blir. For min del spiller det ikke så stor rolle om det er Crystal Palace eller Freiburg. Jeg har hørt mye bra om Freiburg og måten de utvikler spillere på, sier Tounekti.

– Skal ha flere inn

A-laget til TUIL signerte sin 19. spiller på kontrakt da Andreas Arntzen ble klar i helgen. Trener Jonathan Hill er klar på at de ikke er ferdighandlet på overgangsmarkedet.

– Vi har ingen begrensninger, annet enn økonomi. Så lenge det er god økonomi i det, kan vi hente flere spillere til. Jeg kan få fire spillere for 10.000 kroner i måneden, spillere som er gode nok og ønsker seg denne utfordringen. Vi forsøker først og fremst å se i nord, men vet også at vi kan få spillere for ingenting når det nærmer seg seriestart, spillere i samme kategori som Kristoffer Hay som var i fjor, som trenger å spille på et høyt nivå, men ikke får spilletid hos en eliteserieklubb, sier Hill.

Og fortsetter:

– Men det er viktig at vi henter de rette spillerne, at det er spillere som er aktuell for en startellever. Vi kommer ikke til å fylle på for å heve treningshverdagen, men kommer til å hente spillere som kan styrke oss. Det er kanskje en romantisk tanke at vi tenker nordnorsk først og fremst, men det er mer enn gode nok spillere her, så vi får se. Andreas (Arntzen) er i hvert fall ikke siste mann inn, sier TUIL-treneren.