Av og til – ganske ofte når jeg tenker meg om – så har jeg som Brann-supporter lyst til å forsvinne fra jordens overflate. Det klubben iblant driver med er så flaut og så deprimerende at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Avstanden mellom ressurser og resultater er ubegripelig stor.

Dette er nok en slik dag, en av de dagene jeg gjerne skulle gravd meg ned, men jeg har dessverre ingen spade. Jeg var helt uforberedt på situasjonen. Dette er et lyn fra klar himmel.

Solen skinner i Bergen. Det spirer og gror, og Brann har hatt en fenomenal serieåpning. Kampen mot Førde skulle vært en tur i parken. Det skulle vært som å legge et puslespill med ti biter. Det skulle være et bankebrett. Det skulle ikke vært mulig å feile.

BLOGGER OM BRANN: Eduardo Andersen, også kjent som Doddo.
Vegar Valde

Nilsen skal være glad for sin gode statistikkLars Arne Nilsen har gjort mye rett siden han overtok styringen å Brann. Det har knapt vært et feilskjær å spore. Han fikk Brann opp av Obos-kvikksanden, og starten på sesongen har, som nevnt, vært over all forventning.

Den gode statistikken skal Nilsen i dag være glad for. Normalt ville det på en slik dag som dette vært lynsjestemning. Bare spør Steinar Nilsen som i 2010 førte Brann til et like pinlig tap mot Fyllingen i cupens andre runde. Det ble det siste han gjorde som Brann-trener.

Lars Arne Nilsen fortsetter selvfølgelig etter dette, men han har fått mer enn en stygg ripe i lakken. Halve fronten er trykket inn. For uansett hvordan vi vender og vrir på dette, så er det Nilsen som må ta det hele og fulle ansvaret for fadesen i Førde.

BOMMEN: Bismar Acosta bommet på straffe for Brann. Det ble til slutt avgjørende for Førdes sensasjonelle cuptriumf. Men før kampen gikk så langt, hadde keeper Christian Bjerke stått fantastisk i mål.
NTB Scanpix

Brann-spillerne må alltid være toppmotiverteHan lot i realiteten Branns B-lag starte. Flere av dem har knapt nok spilt i år og sliter med både dårlig selvtillit og dårlig kampform. Kun Sivert Heltne Nilsen og Bismar Acosta var med av de faste, og det var ikke nok til å gi dem rundt seg den nødvendige tryggheten.

Kampen ble en kraftig, og unødvendig, påminnelse om at Brann alltid må være toppmotiverte, og at de alltid må stille med sine aller beste spillere. Det er et skjørt lag Nilsen styrer. Senker de kvaliteten og innsatsen en ørlite grann, så er de i stand til å tape for hvem som helst.

Lars Arne Nilsen forsvarer sitt valg med det tette kampprogrammet, men det er et argument jeg har vanskelig for å kjøpe. Alle eliteserielag har det samme tette kampprogrammet, og det var kun Brann som røk ut i går.

Dette er en sånn dag da overskriften «Klovner i kamp» ligger og skriker etter meg. Dessverre kan jeg ikke bruke den. For dette var ikke mye til kamp, bare klovneri.

  • Se straffekonkurransen som sendte Brann ut av cupen her:

............

Hør siste utgave av BT-sportens podkast: