Slutten på vårsesongen har ikke gått helt slik Mons Ivar Mjelde hadde sett for seg. Etter en oppløftende start som Åsane-trener, har det gått trått den siste tiden. Åsane har ikke vunnet på de syv siste kampene, og går dermed inn i sommerferien med vissheten om at de bare tre poeng over nedrykksstreken.

Forrige seier var mot Florø 16. mai. Siden har Åsane tapt to og spilt uavgjort hele fem ganger.

– Analyserer man vårsesongen, så ser man at vi har gjort mye bra, men også at vi har spilt for mye uavgjort. Det blir det lite poeng av, sier Mjelde, og fortsetter:

– Vi har vært underlegne i svært få kamper, men vi har ikke hatt nok kvalitet til å vinne.

På spillerjakt

Det håper han og resten av den sportslige ledelsen å gjøre noe med i den tre uker lange ferien. Først og fremst gjennom hardt arbeid på treningsfeltet, men også ved å hente noen nye ansikter til klubben.

Førstemann inn er vossingen Simen Brekkhus (20). Midtbanespilleren kommer på lån fra Sogndal, og håpet er at han skal bidra med løpskraft og duellstyrke sentralt i banen.

KLAR FOR ÅSANE: Sogndal-spiller Simen Brekkhus leies ut til Åsane denne høsten. Her er han i duell med Sarpsborgs Matti Lund Nielsen.
Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

Klubbens sportslige leder, Trond Bjørndal, mener klubben trenger flere forsterkninger.

– Vi må ha større bredde i stallen. Slik sesongen har utviklet seg, er det tydelig at vi trenger flere spillere i hvert ledd, sier han.

Med Mads Songve og Fredrik Heggland på skadelisten, er laget tynt besatt bakover. Etter å ha gitt slipp på den innleide spissen Vadim Manzon, har de heller ikke mer enn én ren spiss i stallen.

Trenger spiss og forsvarsspiller

– (Geir André) Herrem får altfor mye ansvar, så vi skulle gjerne hatt en spiss som kunne utfylt ham. Og når ikke alle er friske, så er vi også sårbare bakover, sier Mjelde, som håper å få på plass flere nye spillere før ferien er over.

– Hva ser dere etter?

– Spillere med spisskompetanse. De som har det lille ekstra, sier den tidligere Brann-treneren.

Men slike spillere er ikke enkle å finne. Og når man først finner dem, er det langt fra sikkert at klubben er i stand til å hente dem. Med ett av ligaens laveste budsjetter, innrømmer Mjelde at spillerjakten er vanskelig.

– Når man ikke har to kroner, så er det vanskelig. Bare å beholde stallen vi har, er jo en tryllekunst, sier ostringen.

Leter lokalt

Åsanes spillerjakt foregår primært lokalt, hvilket minsker muligheten for å finne de riktige spillerne. I alle fall når regionens 2.-divisjonsklubber, Nest-Sotra og Fana, ikke er i posisjon til å gi slipp på noen av sine.

Nest kjemper om opprykk til 1. divisjon, mens Fana kjemper en innbitt kamp for ikke å rykke ned.

– Det er mange gode fotballspillere i Bergen, og de kan være interessante for oss. Men vi må hele tiden vurdere hva som er mest fornuftig, vi vil jo ikke tråkke i naboens bed, sier Bjørndal, som uansett ikke tror at spillere fra lavere divisjoner er best tjent med å bli hentet til Åsane i et sommervindu.

– Vi kan ikke hente et ferdig produkt. Vi må utvikle spillere, og det tar tid. Slike spillere bør helst ha en vinter på seg, sier sportssjefen.

Dermed er den mest sannsynlige løsningen innleide spillere, som Brekkhus. Eventuelt at Mjelde bare er nødt til å jobbe videre med dem han har.

– Vi må stikke fingen i jorden, innse at vi er et lokalt lag og ta innover oss de mulighetene og begrensningene det gir. Vi er nødt til å få maks ut av det vi har, sier Mjelde.