I intervjuet med den globale TV-stasjonen BeIN Sports snakker Arsène Wenger åpent om egen fremtid. Selv om 68-åringen skrev under på en ny toårsavtale med Arsenal i vår, merker han at hans regjeringstid i klubben går mot slutten.

Når kontrakten hans løper ut etter 2018/19-sesongen vil han ha ledet London-klubben i 23 år. Derfor har han nå begynt å leke med tanken om å finne på noe nytt.

Et alternativ kan være å bli landslagssjef.

– Det er kanskje noe jeg kunne tenke meg å gjøre på et tidspunkt, men akkurat nå trives jeg med å være involvert i den daglige driften av en klubb. Å bare trene et lag i fire-fem uker er noe helt annet, det er mye mer konsentrert, sier Wenger, som påpeker at å være klubbtrener fortsatt trigger ham mest.

Nærmer seg slutten

– Men jeg vil ikke alltid ha den fysiske styrken til å kunne gjøre det, så kanskje jeg kommer til å bli landslagstrener. Livet mitt kommer alltid til å handle om fotball, men på hvilken måte er det helsen som bestemmer, sier han.

Ifølge The Guardian var Wenger en av de heteste kandidatene til å ta over som Englands landslagssjef etter at Roy Hodgson sa opp jobben i 2016. Dersom de to neste årene blir hans siste som klubbtrener, vil nok langt flere nasjoner være interesserte i å ansette den erfarne manageren.

– Det ville selvsagt vært fristende, for livet mitt handler om fotball. Så lenge helsen tillater det, kommer jeg alltid til å være i fotballen. Men om det blir som direktør eller manager, det vet jeg ikke, sier franskmannen, og legger til:

– Jeg ønsker å være manager så lenge som mulig, men en dag kommer det til å si stopp.

Før den tid kommer vil ikke Wenger utelukke at han har ledet en nasjon i et VM-sluttspill. I intervjuet, som ble publisert på TV-stasjonens Twitter-konto, ble han nemlig spurt om han kunne bli å finne langs sidelinjen under verdensmesterskapet i 2022.

– Kanskje, man vet aldri, svarte Wenger.