Andreas Arntzen (27) er klar for TUIL. Den tidligere Fløya-spilleren har i en periode trent med 1.-divisjonsklubben og bekrefter til iTromsø at han blir TUIL-spiller i 2019-sesongen. Der vil han fort erstatte Steffen Skogvang Pedersen som signerte for Gaute Helstrup og HamKam etter forrige sesong. Skogvang Pedersen kom i sin tid også til TUIL fra nettopp Fløya.

– Jeg har fått tilbud om kontrakt og den kommer jeg til å signere så raskt som mulig. Det er en 2-årskontrakt, sier Arntzen, som har markert seg som en av de beste spillerne i 3. divisjon i flere sesonger og innrømmer også at han har latt seg inspirere av at Anders Jenssen har tatt veien videre fra TUIL til Alfheim og TIL.

– Vanskelig å forlate Fløya

– Det var på ingen måte lett å forlate Fløya. Jeg har vært der i fem sesonger og har mange gode minner og vennskap jeg har knyttet i tiden der. Jeg har også stor tro på Fløya i årets sesong med Stein Berg (Johansen, red.anm.) og Roger (Lange, red.anm.) som trenere. Samtidig frister med spill på høyere nivå og mot lag som Aalesund, Start og Sogndal i stedet for Leknes, Melbo og Skjervøy, sier harstadværingen og legger til:

– Jeg har jo mange sesonger i 3. divisjon for Harstad også og kunne jo gått for norgesrekord i antall sesonger på det nivået, men jeg ser frem til teste meg på et høyere nivå.

Slo ut TUIL av cupen

Arntzen var som Fløya-spiller med på å slå ut TUIL av cupen i 2017 og var nær ved å gjøre det igjen året etter da den nye TUIL-spilleren misset en gigantsjanse på overtid.

– Jeg husker den sjansen ja. Jeg tok vel et løp fra egen banehalvdel, mottaket var bra, men avslutningen gikk utenfor, sier Arntzen som i Fløya spilte sammen flere andre harstadværinger i Fløya. Det vil han også gjøre i TUIL som har hentet Gabriel Andersen og Sander Ringberg fra Harstad i tillegg til at harstadværing Robin Lorentzen kommer fra Rosenborg. Tidligere TIL-kaptein Thomas Kind Bendiksen er også klar for Jonathan Hills tropp.

– Jeg vet jo godt hvem alle er selv om de tre første du nevner er noe yngre enn meg. Thomas kjenner jeg godt og vi vokste opp sammen i Harstad, sier 27-åringen.

Arntzen, som er barnebarnet til Arthur Arntzen, ser frem sesongen på et TUIL-lag som har gjennomgått store utskiftninger både på trener- og spillersiden etter forrige sesong.

– Jonathan Hill virker veldig flink og er veldig opptatt av detaljer. Treningene her er annerledes enn i Fløya. Fysisk sett var det like tøft i Fløya, mens vi her kanskje er litt mer opptatt av å porsjonere ut for å «peake» formen til riktig tidspunkt, avslutter den ferske TUIL-spilleren.