Det ble en kamp preget av mye frispark, og lite fint spill på Arna Idrettspark søndag. Det var mye nesten, og kampen så ut til å ende i en kjedelig uavgjortkamp.

— Dårlig fotballkamp først og fremst. Det ble litt som vi forventer. Urædd kommer med bra trøkk, og var revansjesugen etter forrige tap, og kom med et killer instinkt, sier trener Morten Røssland.

Gjestene kom fra 11–0 tap mot Lillestrøm, og virket på forhånd som enkel motstand for Arna-jentene. Men Urædd ga Arna-Bjørnar problemer fra første stund.

Preget av et ung lag

Vertene fikk ikke til spillet de ønsket. Med Maria Brochmann ute med skade, hadde trener Morten Røssland jobbet med en ny kampplan den siste uken.

— Vi var litt rufsete i forhold til at vi har fått litt skader. Konseptet vårt forsvinner litt med Maria. Og vi har brukt uken til å finne noe spillpunkter. Så ryker det igjen med Lisa (Fjeldstad Naalsund) etter noen minutter. Vi hadde lagt opp spillet rundt henne, og så måtte vi starte litt på nytt igjen, sier treneren.

Laget skriker etter mer rutinerte spillere. Og den unge troppen kommer til å spille flere dårlige kamper mener treneren.

— Vi har sikkert en snittalder på rundt 19 år, og da vil det svinge fremover. Vi er nesten et juniorlag.

- Bør score ti

En av de unge jentene, ble kampens avgjørende spiller. Emilie Nautnes er bare 17 år, men scoret kampens eneste mål. Og hun hadde flere sjanser hun burde satt i nettet.

— Det var en del jeg burde scoret på ja. Og det var deilig å sette den returen, sier 17-åringen.

Og både hun selv og treneren, tror ikke vi har sett det siste av henne i år.

— Hun bør score ti mål, og kan mer, sier Røssland.

— Jeg vet ikke helt hvor mange jeg kan score, men ti mål kanskje, sier kampens eneste målscorer.

Nå håper laget at de kan ta med seieren fra en dårlig dag, videre inn i de neste kampene.

— Vi er ikke bra i dag, men tar tre poeng og det er bra for selvtilliten. Det er viktig å få i gang en på topp, sier treneren.

- Blåser kampen i hjel

En annen som preget kampen, ifølge Røssland, var dommeren. Han er ikke fornøyd med nivået som blir levert i Toppserien.

— Dommerne setter premissene for kampene, og her blåste de den i hjel. Jentene fikk ikke lov til å spille fotball der ute. Og det blåses for hver lille ting.

Og målscoreren er enig med treneren sin.

— Dommeren var ikke veldig god i dag. Mye av kampen besto av frispark og det ble ikke noe fint spill.

— Det var skikkelig dårlig dømt, og vi må ha bedre dommere, sier Røssland.