– Det startet vel med at Bjarne Hagen (tidligere Arna-Bjørnar-trener) kom bort til oss etter en kamp for fire-fem år siden og sa «dere skal ikke lage en skikkelig supportersang også da?». Vi tok det ikke helt seriøst først, for vi er ikke musikere.

Det sier Tormod Kårstad (22) i supportergruppen Bjørnane. Men i sommer bestemte de seg for at de skulle prøve likevel.

– Det måtte komme en supportersang nå. Det har Arna-Bjørnar fortjent, sier han.

  • Se musikkvideoen under:

Droppet klisjéer

«Alle Bjørnar Opp å Stå» beskrives av Bjørnane som en fotballsang fra supporterens standpunkt. Da teksten ble skrevet satt de opp en liste av alle klisjéene som ikke skulle med i sangen. Blant dem var «vi scorer mål», «vi er best» og «Norges beste kvinner».

– Vi ønsket å være originale. De første to timene hadde vi skrivesperre, men når vi først kom i gang med teksten, gikk det fort. Tekst og melodi var vel ferdig på 40 minutter, sier Kårstad før han skyter inn:

– Forøvrig like lang tid det tar Maria Brochmann å score seks mål.

LAVBUDSJETT: Bjørnane sier at det ikke er mye penger som har gått inn til innspillingen av musikkvideo og sang.
BJØRNANE

Holdt hemmelig

Sett bort fra sponsorsamtaler med klubbledelsen, har Bjørnane holdt innholdet i musikkvideoen og sangen hemmelig for Arna-Bjørnar.

– Det er litt gøy hvis de ikke vet altfor mye, sier Kårstad.

Av Arna-Bjørnar har Bjørnane fått spillerdrakter til innspillingen, samt penger fra klubbsponsorer. Totalt ligger utgiftene på rundt 4000 kroner. En god investering, mener daglig leder i klubben Synnøve Lien.

– Det hjelper oss som klubb når de skaper et så fantastisk engasjement på kampene. Vi har prøvd å nå ut til andre lokale klubber, og når de er på besøk får Bjørnane de med på kampropene. Det er faktisk rørende, sier hun.

Når Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland blir spurt om klubben har en klubbsang fra før svarer han litt nølende:

– Vi har vel hatt en sang som heter «AB til gresset», men dette er nok den første skikkelige supportersangen, sier Røssland som setter pris på Bjørnanes støtte:

– Vi har ikke tapt når de har vært på tribunen. Det er alltid en god ramme når de er her, sier treneren.

Spilt inn i Spania

Selve innspillingen beskrives som en produksjon på lavbudsjett. Innspillingen er gjort på Kongshaug musikkinternat, der flere medlemmer i Bjørnane har holdt til tidligere.

Foruten helgen på Kongshaug, ble deler av musikkvideoen spilt inn i Spania.

– Det er vel litt typisk musikkvideo, er det ikke? Det er fine omgivelser der nede. Men samtidig hadde nok de av oss som reiste kanskje litt andre ærender også, ler Kårstad som selv ikke var med på turen.

SPANIA: Deler av musikkvideoen ble spilt inn i fine omgivelser Spania.
BJØRNANE

Spilte Åsane-sanger

Før kamper har høyttalerne i Arna idrettspark spilt av Åsane-sangene «Martyrer på Myrdal Gress» og «Oransje blod», i mangel på eget alternativ. Nå håper imidlertid Bjørnane at deres sang blir spilt før kamp.

– Det er for dumt at de spiller de sangene, egentlig. Hvis de liker «Alle Bjørnar Opp å Stå», er det bare bra, så vi satser på at den blir spilt i Arna idrettspark snart, sier Kårstad.

Første mulighet for å høre «Alle Bjørnar Opp å Stå» i Arna idrettspark blir 20. oktober mot Røa. Neste kamp for Arna-Bjørnar er medaljekampen borte mot byrival Sandviken 22. september.